25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vikend bilanca: I opet 11 bez dozvole, 7 neregistriranih, 28 pijanih, 1 se nije ni zaustavio…

2 min read
A mi se bojimo koronavirusa...
brzina autocesta noć svjetla

U razdoblju od 28. veljače do 1. ožujka, na području Policijske uprave osječko- baranjske u prometu je zaustavljeno 28 sudionika (26 vozača osobnih automobila, 1 vozač bicikla i 1 vozač mopeda) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Osim alkohola, evidentirano je još 267 prekršaja – 130 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 17 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 10 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 7 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 78 ostalih prekršaja.

Od 29. veljače do 01. ožujka, od 20 do 8 sati, provedene su pojačane mjere i mobilnim timom gdje je utvrđeno ukupno 16 prekršaja – 11 prekršaja vožnja pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila, 1 prekršaj nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i 1 ostali prekršaji.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 29. veljače, oko 20,20 sati, na županijskoj cesti broj 4059 između Gorice Valpovačke i Valpova. Vozač 26-godišnji hrvatski državljanin iz Bocanjevaca upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,95 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca kada stekne uvjete na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 29. veljače, oko 16 sati, u Đakovu u nadzoru prometa zaustavljen je 28-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozač je upravljao osobnim automobilom i nije se zaustavio na znak policijskog službenika. Vozaču je naknadno utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,67 grama po kilogramu i utvrđeno je da je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Sukladno Prekršajnom zakonu smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 32.000 tisuće kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

U 20,20 sati u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 26-godišnji hrvatski državljanin iz Bocanjevaca. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,95 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments