15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Beroš: Pripremamo zdravstveni sustav za eventualnu 3. fazu širenja virusa

1 min read
Hrvatski zdravstveni sustav je u ovom trenutku u drugoj od pet faza reakcije na širenje koronairusa, a Beroš objašnjava kako "ulazak" u treću fazu znači da se treba dogoditi dokazana lokalna transmisija virusa.
vili beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš u subotu je izjavio da Vlada priprema širok niz mjera i odluka kako bi zdravstveni sustav bio podignut na višu razinu i bio pripravan odgovoriti na eventualnu 3. fazu širenja korona virusa koja znači da je dokazana njegova lokalna transmisija.

Ministar zdravstva rekao je to u izjavi novinarima na Markovom trgu nakon sastanka članova Nacionalnog kriznog stožera s premijerom andrejom Plenkovićem i ministrima.

“Razgovarali smo o paketu sektorskih mjera koje Vlada promišlja kao odgovor na novonastalu situaciju, a u okviru zdravstvenog segmenta”, naglasio je Beroš. Razgovaralo se, dodao je, o različitim odlukama koje je potrebno donijeti da pripravnost zdravstvenog sustava podignemo na jednu višu razinu.

Hrvatski zdravstveni sustav je u ovom trenutku u drugoj od pet faza reakcije na širenje koronairusa, a Beroš objašnjava kako “ulazak” u treću fazu znači da se treba dogoditi dokazana lokalna transmisija virusa.

“Razgovarali smo o odlukama koje je potrebno donijeti, i već su napisane, kako bi omogućili da se zdravstveni sustav podigne na jedan viši nivo, da mobiliziramo po potrebi ljudske i druge resurse, da bi bili spremni dogovoriti u punom smislu na tu treću fazu”, poručio je ministar zdravstva.

(Hina)

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments