1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ernestinovo bez mise, razgovor u nabavkama svesti na minimum…

2 min read
...razgovaralo se danas na sastanku Stožera i o tome da se s nacionalne razine zatraži odobrenje jednom roditelju ostanak kod kuće, a koji eventualno imaju vrtićku i/li školsku djecu nižih razreda...
ernestinovo crkva

Jedinice lokalne samouprave trebaju održati sjednice i donijeti zaključke prema uzoru na općinu Ernestinovo, a koja je svoje danas objavila na mrežnoj stranici, nakon što se testom u Zagrebu doznalo kako je dvoje žitelja zaraženo koronavirusom – jedan je od zaključaka današnjeg sastanka Stožera Civilne zaštite OBŽ, koji je okupio načelnike i gradonačelnike s područja Županije i koji će sljedeći istovjetan sastanak imati u ponedjeljak.

A općina Ernestinovo je danas izdala niz mjera prevencije protiv koronavirusa, od činjenice kako će žene u projektu “Zaželi” dostavljati hranu i lijekove, opremljene zaštitnom opremom, preko otkazanih svih vrsta okupljanja, do otkazivanja svete mise u mjesnoj crkvi, a čime se složio tamošnji župnik.

Na kraju, razgovaralo se danas na sastanku Stožera i o tome da se s nacionalne razine zatraži odobrenje jednom roditelju ostanak kod kuće, a koji eventualno imaju vrtićku i/li školsku djecu nižih razreda, s obzirom na izostanak nastave i vrtića, bez obzira na to gdje su zaposleni.

MJERE OPĆINE ERNESTINOVO OBJAVLJENE NA MREŽNIM STRANICAMA

Iako će Jedinstveni upravni odjel i Stožer civilne zaštite Općine Ernestinovo pojačano obavljati svoje radne zadaće, mole se građani da do daljnjeg ne kontaktiraju Općinu Ernestinovo jer su službenici angažirani na provedbi mjera prevencije širenja koronavirusne bolesti (COVID-19).

Za organizaciju ukopa pokojnika mještani trebaju kontaktirati Komunalni pogon Općine Ernestinovo isključivo na telefon: 031 270-227 te će se telefonskim putem sve dogovoriti.

U vezi svega ostalog, molimo mještane da odgode dolazak u prostorije Općine, u svrhu prevencije širenja zaraze.

Privremena suspenzija rada sa strankama predstavlja preventivnu mjeru zbog opasnosti od zaraze koronavirusne bolesti (COVID-19).

Mole se građani za razumijevanje te odgovornu provedbu preventivnih mjera.

Također se obavještavaju mještani da će se do daljnjeg provoditi sljedeće mjere:

  • rad dječjih vrtića na području Općine Ernestinovo se obustavlja
  • pohađanje nastave u osnovnim školama na području Općine Ernestinovo se obustavlja
  • otkazuju se sva sportska natjecanja i javna okupljanja
  • do daljnjeg se neće održavati svete Mise
  • odlazak u nužnu nabavku treba svesti na najkraće moguće vrijeme, bez nepotrebnog zadržavanja u prodavaonicama, uz minimum nužne komunikacije

Također se mole građani da do daljnjeg ograniče telefonske pozive u Općinu jer telefonske linije i službenici moraju biti dostupni za kontakt s nadležnim stožerima civilne zaštite.

Također se pozivaju mještani da redovito prate javne medije (radio, TV) jer će sve potrebne obavijesti građani dobivati isključivo tim putem. Molimo da mještani ne nazivaju Općinu kako bi se raspitali o novostima.

Foto: Google Maps (screenshot)

Facebook Comments