1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Koronavirus UPDATE – Osječki stožer: Svih 7 bolesnika je obiteljski prijenos infekcije

1 min read
Smireno kao i uvijek, poput Nacionalnog stožera, pred novinare su u 11 sati stali Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC Osijek, dožupan Goran Ivanović, šef Stožera, kao i brojni suradnici.

– Noćas smo dobili rezultate naših bolesnika. Još 5 je zaraženo. Ukupno imamo 7 bolesnika na našoj klinici u Osijeku. Svi su dobro. S blagim oblikom oboljenja. Svi su inače bili u kontaktu. Riječ je o obiteljskom prijenosu infekcije. Bez pretjerane brige, molim – kazala je prijepodne Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektologiju KBC Osijek.

Jutro u Osijeku je svanulo sa 7 zaraženih osoba koronavirusom. Objavio je to jutros Nacionalni stožer Civilne zaštite, a potom potvrdio i Stožer OBŽ. Smireno kao i uvijek, poput Nacionalnog stožera, pred novinare su u 11 sati stali Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC Osijek, župan Ivan Anušić, dožupan Goran Ivanović, šef Stožera, kao i brojni suradnici.

– Stvari su se promijenile i nove su smjernice i nova saznanja, okolnosti. Pa ipak, bez ikakve potrebe za panikom, slušajmo upute. Ova kriza će proći i normalno ćemo živjeti – rekao je župan.

Ostali svi nalazi, a bilo ih je 14 poslanih na analizu u Zagreb, vratili su se negativni, dakle 9, dočim je danas na analizu otišlo još 5 uzoraka novih osoba sa sumnjom.

Svi s negativnim nalazima se postupno otpuštaju iz KBC Osijek.

U samoizolaciji je oko 60 osoba iz OBŽ. A nakon 300 izvida.

Facebook Comments