29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dječja igrališta ograđena! Piližota: Srednjiku smo zatvorili! Zatražili smo od MUP-a kontrolu

2 min read
Svanulo je jutro kada neće biti dječje vriske na dječjim igralištima. No, budemo li disciplinirani, sve će restrikcije značajno kraće trajati.
dječja igrališta ograda koronavirus (2)

Jučer je Osijek, sukladno preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite ogradio dječja igrališta. Tužno, da. Ali, neophodno! Svanulo je jutro kada neće biti dječje vriske na dječjim igralištima. No, budemo li disciplinirani, sve će restrikcije značajno kraće trajati.

S obzirom na rizik prijenosa koronavirusa, uvodi se protuepidemijska mjera stavljanja izvan uporabe svih dječjih i otvorenih sportskih igrališta. Pravne osobe koje upravljaju dječjim igralištima i otvorenim sportskim igralištima dužne su staviti igrališta izvan uporabe na način da sve sprave za igru ograde zaštitnim trakama i na drugi primjeren način, kako bi se smanjila mogućnost bliskih kontakata i prenošenje koronavirusa. Stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke koja stupa na snagu 20. ožujka i vrijedi 30 dana od dana donošenja (koronavirus.hr).

Još ranije u Osijeku zatvoreni su sportski objekti pod ingerencijom Grada, poput Srednjoškolskog igrališta. Pa ipak, građani su prethodnih dana ignorirali jasan natpis zabrane i koristili ista.

– Mi smo odmah na Stožeru OBŽ upozorili da su problem sportska otvorena igrališta u vlasništvu Športskih objekata, a s obzirom da smo još 10. ožujka donijeli odluku o zatvaranju istih do daljnjega i to objavili. S obzirom da se ljudi i dalje okupljaju, na Stožeru CZ OBŽ sam kao načelnik CZ GO upozorio na problem nepoštivanja odluke od strane dijela sugrađana, prvenstveno mladih, te uputio dopis u kojem smo zatražili da djelatnici MUP-a kontroliraju te otvorene površine, primjerice Srednjoškolsko igralište, ali da obrate pažnju i na ‘automat klubove’ i kockarnice, da prate preko vikenda ophodnjama i poštuju li noćni klubovi zabranu rada – kazao je načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Osijeka i dogradonačenik Boris Piližota.

Ljudi, odgovorno!

Facebook Comments