15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Hrvatska uvodi zabranu napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta

1 min read
Nacionalni stožer Civilne zaštite najavio je u ponedjeljak odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta u sklopu borbe protiv širenja epidemije koronavirusa.
zatvorena cesta

Nacionalni stožer Civilne zaštite najavio je u ponedjeljak odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta u sklopu borbe protiv širenja epidemije koronavirusa.

“Broj zaraženih raste, očekujemo daljnji rast, ovo su nužne mjere. Bitno je da su izuzeti iz toga oni koji su bitni za promet i kretanje robe i opskrbe – dnevne migracije u bitnim službama, dostavu lijekova, komunalne djelatnosti, opskrbe plinom i strujom, novinari, hitna medicinska skrb”, rekao je Davor Božinović, voditelj Stožera i ministar unutarnjih poslova.

Svaki put kad vidimo da se neka mjera krši, donijet ćemo još strože mjere, naglasio je.

“Ono što je cilj, širenje zaraze se može spriječiti samo ako se boravi u kući. Stoga je Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao posebnu preporuku o tome kako bi se ljudi u kućanstvima trebali ponašati kako ne bi širili zarazu”, rekao je Božinović.

Na upit smiju li se vratiti Zagrepčani koji su pobjegli od potresa, Božinović je ocijenio da broj građana nije toliko velik.

“To je refleksna reakcija, ima ih više nego što smo očekivali. Ti građani će se moći vratiti, odluka može stupiti na snagu odmah, ali dat ćemo vremena tijekom dana da se vrate doma”, rekao je Božinović te dodao da povratak tih građana neće biti upitan.

(Hina)

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments