29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Koronavirus.hr: Ukupno dosad 315 zaraženih osoba u Hrvatskoj! Na ventilaciji 5 osoba!

2 min read
Trenutno je potvrđeno ukupno 315 osoba zaraženih koronavirusom, a pet osoba je ozdravilo. Dosad je obavljeno ukupno 2757 testiranja...

U ponedjeljak je u Hrvatskoj bilo ukupno 315 zaraženih osoba dosad, od čega je 5 osoba ozdravilo. Pet osoba je na mehaničkoj ventilaciji. 

Trenutno je potvrđeno ukupno 315 osoba zaraženih koronavirusom, a pet osoba je ozdravilo. Dosad je obavljeno ukupno 2757 testiranja, a 33 su u tijeku. Dosad je pozitivno testirano 15 liječnika specijalista iz bolnica, 1 liječnik obiteljske medicine, 4 specijalizanta i tri medicinske sestre.

— — — — —

U odnosu na 52 ujutro potvrđene zaraze koronavirusom u ponedjeljak popodne potvrđeno je devet novih zaraženih osoba, pa je u Hrvatskoj dosad utvrđeno ukupno 315 slučajeva, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

 “Prema najnovijim podatcima imamo devet potvrđenih bolesnika u Hrvatskoj, ukupan broj je 315. Učinjeno je 2757 testiranja od kojih su 33 u tijeku”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

 Dodao je kako nema pogoršanja kliničke slike hospitaliziranih bolesnika, pa je u ovom trenutku pet oboljelih osoba na mehaničkoj ventilaciji.

 U zdravstvenom sustavu potvrđeno je 15 specijalista koji rade u bolničkom sustavu, a pozitivni su na koronavirus. “Jedan liječnik obiteljske medicine, četiri specijalizanta i tri medicinske sestre”, istaknuo je Beroš.

 Kazao je kako su provjerili situaciju koja se dogodila u Daruvarskim toplicama, gdje su mediji prenijeli da se tamo okupilo mnogo osoba, pa i starijih.

 “U Daruvarskim toplicama na sreću nema oboljelih, nema pozitivnih, a tamo je župan Damir Bajs potpuno opravdano smijenio ravnateljicu zbog rada ugostiteljskog objekta u okviru toplica, što je suprotno mjerama i preporukama Civilnog stožera. Stoga smatramo taj korak potpuno opravdanim”, zaključio je Beroš.

(Hina)

— — — — —

Tekst: Koronavirus.hr, Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments