19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ljekarne Srce: Perive maske i dezinficijensi ponovno u ljekarnama koncem tjedna

2 min read
Pravila kupnje već znate, a to je da će Ljekarne Srce izdavati ograničenu upotrebu po osobi, a u namjeri da svi građani do proizvoda dođu, a ne da ih pojedinci gomilaju kod kuće.

Ljekarne Srce, odnosno ljekarne Osječko-baranjske županije, od kraja tjedna mogle bi imati u ponudi ponovno dezinficijense, ali i maske za lice, i to perive, za višekratnu upotrebu. Pravila kupnje već znate, a to je da će Ljekarne Srce izdavati ograničenu upotrebu po osobi, a u namjeri da svi građani do proizvoda dođu, a ne da ih pojedinci gomilaju kod kuće.

– Zaštitnih jednokratnih maski za lice i dalje nema na tržištu, nemaju ih veledrogerije i dobavljači s kojima smo do sada surađivali pa ni oni s kojima smo u ovoj kriznoj situaciji stupili u kontakt – počela je glasnogovornica Ljekarni Srce Martina Gavran Duvnjak, nudeći potom dobre vijesti…

– I dalje ulažemo sve napore kako bismo došli do njih, ali smo dogovorili i alternativno rješenje s jednom lokalnom osječkom tvrtkom (ORTOSTEP). Naime, s obzirom na krizne okolnosti i potrebu gotovo svakog pojedinca da ima zaštitnu masku dogovorili smo suradnju te nam se trenutno šiju pamučne maske koje ćemo pustiti u prodaju nadam se do kraja tjedna. One nisu, dakle, jednokratne te ih je potrebno oprati na 90 stupnjeva poslije korištenja od maksimalno 3 sata – nastavila je Martina Gavran Duvnjak, zaključujući…

– Prošli tjedan su se u svim Ljekarnama Srce mogli kupiti dezinficijensi za ruke kojih, a koje, zbog velike potražnje i stanja na tržištu, nije bilo moguće tjednima kupiti u ljekarnama. Prodaja, naravno, sukladno potražnji u ovoj situaciji, vrlo brzo ide, pa tako ih nemamo više u svim našim ljekarnama, samo u pojedinima, ali smo naručili, ponovno od tvrtke Saponia, nove količine i nadam se da ćemo ih ponovno imati do kraja tjedna u svim ljekarnama – Martina Gavran Duvnjak.

Foto: Google Street View (screenshot), Facebook (screenshot)

Facebook Comments