28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Dva nova slučaja u Osijeku! Ukupno 9!

1 min read
Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije i danas je održao redovitu konferenciju za novinstvo s temom COVID-19.
stožer_cz_obž_23032020

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije i danas je održao redovitu konferenciju za novinstvo s temom COVID-19. Osijek i Osječko-baranjska županija imaju dvije novooboljele osobe. Broj oboljelih u OBŽ sada je 9.

– Dvije su nove osobe hospitalizirane. Smješteni su kod nas na odjelu. Osjećaju se subjektivno dobro. Svi koji su ranije hospitalizirani, također su stabilno – rekla je Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektologiju.

– Te dvije osobe su nama poznati kontakti, a koji su zaraženi usljed kontakta s jednim neodgovornim pojedincem iz druge županije – kazao je i Karlo Kožul, ispred ZZJZ-a.

Osobe su iz Osijeka, a kontakt iz okolice Zagreba. Na analizu je otišlo danas još 12 uzoraka. A bit će ih, dodaju, svakako, još.

Pitanje novinara vezano za oboljele osobe, ticalo se neslužbene informacije kako su oboljeli vlasnici tvrtke s 200-tinjak zaposlenih, na što je epidemiolog Kožul ustvrdio da nema razloga za strah, jer epidemiolozi će poduzeti potrebne mjere bude li potrebno.

Policija navodi kako se smanjuje broj osoba pod nadzorom u OBŽ, a budući da istuče onih 14 dana samoizolacije pojedincima.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments