29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stožer CZ Osijeka sinoć: Situacija, propusnice, tržnica i djelovanje Crvenoga križa

2 min read
Direktor Tržnice Osijek Igor Medić izvijestio je kako je Tržnica danas (jučer nap.a.) napravila dvostruku dezinfekciju, čak i dezinsekciju.
tržnica osijek

Trenutno u KBC-u Osijek imamo 37 zaraženih od kojih su 24 osobe s područja Osijeka. Još uvijek je riječ o linearnom rastu i to daje motivaciju svim dionicima da nastave s provedbom dosadašnjih mjera. Uočeno je da se građani i poduzetnici u najvećoj mjeri pridržavaju propisanih mjera – javlja sinoć priopćenjem Grad Osijek…

Proteklih dana u potpunosti je opremljena Nastavno-športska dvorana “Gradski vrt” s 200 ležajeva za potencijalne bolesnike s lakšim simptomima. Grad Osijek ustupio je Gradskom društvu Crvenoga križa 3 automobila na električni pogon. Osim toga, Grad Osijek jučer je uplatio donaciju od 300.000 kuna KBC-u Osijek za nabavku jedina dva na tržištu dostupna respiratora; uvedene su i dvije nove telefonske i adrese e-pošte na mrežnim stranicama Grada Osijeka, namijenjene pitanjima sugrađana i gospodarstvenika.

– Otkako su stupile na snagu mjere zabrane napuštanja prebivališta, izdano je 700 propusnica koje se odnose na skrb za djecu i starije, odnosno za nabavku osnovnih potrepština. Sutra stupaju na snagu nove mjere po kojima se omogućava rad Tržnice Osijek, ali počinju se nadzirati i sve terase ugostiteljskih objekata jer stolovi i stolci trebaju biti uklonjeni ili složeni, kako bismo uslijed nastupanja lijepoga vremena onemogućili rizično okupljanje neodgovornih građana – naglašava načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Osijeka Boris Piližota.

Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek svakodnevno surađuje s mjerodavnim službama, posebice Stožerom Civilne zaštite Grada Osijeka. Poštuje sve preporuke i upute Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo te Nacionalnog stožera Civilne zaštite u pogledu zaštite korisnika usluga, djelatnika i volontera. GD Crvenoga križa nastavlja svoje redovne aktivnosti i svakodnevno dostavlja 220 obroka, poštujući pritom sve naloge i upute u pogledu samozaštite. Otvoren je i S.O.S. telefon (031/494-062) GD Crvenoga križa Osijek – namijenjen rizičnim skupinama, ljudima o kojima nema tko skrbiti. Volonteri besplatno dostavljaju namirnice i lijekove, a korisnici plaćaju samo cijenu namirnica, ili lijekova. GD Crvenoga križa Osijek preuzelo je i telefonski broj za besplatnu psihološku pomoć koji je u funkciji od danas – rekao je Denis Ćosić, ravnatelj osječkog Crvenog križa.

Direktor Tržnice Osijek Igor Medić izvijestio je kako je Tržnica danas (jučer nap.a.) napravila dvostruku dezinfekciju, čak i dezinsekciju. Uređeni su jedan ulaz i jedan izlaz u zatvoreni dio tržnice, postavljene su vrpce za razmak od 2 metra, dok se čeka ulaz u tržnicu, zatvoren je dio koji je bio ulaz u jednu trgovinu, mesnicu i pekarnicu. Osigurani su svi preduvjeti da sugrađani sutra (danas nap.a.) od 8 ujutro mogu početi dolaziti. Tržnica će raditi prvi puta u povijesti od 8 do 17 sati. Sve informacije o radu Tržnice i kupovini proizvoda putem interneta od proizvođača, mogu se pronaći na mrežnim stranicama Tržnice.

Tekst: Grad Osijek, Foto: Google Street View (screenshot)

Facebook Comments