24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stožer jutros: 49 novih oboljenja u Hrvatskoj! Četvrti smrtni slučaj!

2 min read
Sve navedeno veli da je epidemiološka slika i dalje zadovoljavajuća i optimistična u Hrvatskoj, dometnuo je još Beroš.
vili beroš stožer

Nacionalni stožer Civilne zaštite izvjestio je jutros kako je u odnosu na 16 sati jučer u Hrvatskoj novih 49 oboljelih osoba od koronavirusa. Ukupan broj je sada 635 oboljelih, grafikonom pokazuje službena mrežna stranica Koronavirus.hr.

– Usporedimo li to s jučerašnjim povećanjem u istom razdoblju, brojka je manja. Većina novih bolesnika dolazi s iste mikrolokacije. Očekujemo da će mjere koje smo uveli dovesti do toga zaraza ne ide dalje – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Sada je ukupno četvero umrlih u Hrvatskoj, a nakon što je tijekom noći s petka na subotu umrla bolesnica u Puli, u dobi od 92 godine.

Na respiratoru je u Hrvatskoj sada 19 bolesnika.

Sve navedeno veli da je epidemiološka slika i dalje zadovoljavajuća i optimistična u Hrvatskoj, dometnuo je još Beroš.

— — — — —

U Hrvatskoj je potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa ih trenutno ima 635, a četiri osobe su preminule, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Ako to kompariramo s jučerašnjim povećanjem, brojka je manja. Većina novih bolesnika dolazi iz jedne mikrolokacije, gdje smo uveli posebne epidemiološke mjere, stoga očekujemo da će te mjere polučiti da u toj regiji zaraza ne ide tom brzinom dalje”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Ukupno je testirano 4938 uzoraka. Preminulih je četvero, preminula je bolesnica u Puli koja je u dobi od 92 godine sa značajnim komorbitetom. Na respiratoru je 19 bolesnika, a 45 osoba se oporavilo.

“Navedeno ukazuje da je epidemiološka slika u Hrvatskoj i dalje zadovoljavajuća i optimistična. Optimizam, solidarnost i vjera su potrebni da bi zajedno prebrodili ovu svjetsku ugrozu”, rekao je ministar Beroš zahvalivši se svima koji akitvno doprinose tim nastojanjima.

(Hina)

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments