29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Koronavirus.hr: Ukupno dosad 963 osoba zaraženih koronavirusom

1 min read
VAŽNO! Sve pozitivne osobe Zagrebačke županije pribrojene su u broj pozitivno testiranih u Gradu Zagrebu.

Trenutno su potvrđene ukupno 963 osobe zaraženih koronavirusom, a 67 osoba je ozdravilo. Dosad je šest osoba preminulo.

Trenutno je potvrđeno ukupno 963 osobe zaražene koronavirusom, a 67 osoba je ozdravilo. Šest osoba preminulo je od koronavirusa. 34 osobe su trenutačno na respiratoru, a jedna dodatno i na ECMO uređaju.

— — — — —

Ukupno je testirano 7.680 uzoraka, samo u 24 sata njih 665. Ako gledamo broj oboljelih na ukupan broj testiranih, dobivamo podatke da je 12,52 posto testiranih pozitivno, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije.

U ovom trenutku umrlih je i nadalje šest. 73 bolesnika je ozdravilo, a na respiratoru je 34 bolesnika, od kojih je jedan dodatno i na ECMO uređaju. 
Prosječna dob bolesnika je 48,27 godine. Od ukupnog broja oboljelih, 53 posto su muškarci, a 47 posto žene.

U Hrvatskoj imamo 1,5 umrlih na milijun stanovnika, dok je, primjerice, u Italiji 192, 175 u Španjolskoj, a u Švedskoj 18 umrlih na milijun stanovnika, izvijestio je ministar Beroš. 

“Drago nam je što se zasad dobro držimo, ali to nije razlog za opuštanje jer opuštanja ne smije biti. Stoga vas i dalje molimo da se odgovorno ponašate i da budete u vlastitim kućanstvima”, naglasio je ministar zdravstva.

U samoizolaciji je gotovo 21.071 građana, od kojih je 1446 zdravstvenih djelatnika. Njih 3829 su kontakti oboljelih.

U zdravstvenom sustavu su pozitivna 53 doktora medicine, šest ljekarnika, 10 stomatologa i 44 sestri i tehničara te pet administrativnog osoblja, izvijestio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

(Hina)

Tekst: Koronavirus.hr

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments