19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: 4 preminule osobe!

1 min read
Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije, bez iznimke, i danas se uprizorio pred javnosti kroz konferenciju za novinstvo malo nakon redovnog sastanka.
osijek korona 5

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije, bez iznimke, i danas se uprizorio pred javnosti kroz konferenciju za novinstvo, malo nakon redovitog sastanka. Osijek i Osječko-baranjska županija danas izvještavaju o 4 preminule soobe. I imamo rast od 8 novooboljelih.

Župan Ivan Anušić, ravnatelj KBC Osijek Željko Zubčić, Ladislav Bece načelnik PU OBŽ i dožupan i načelnik Stožera OBŽ Goran Ivanović stali su pred kamere i mikrofone.

– Jučer je u KBC Osijek testirano 102 uzorka i imamo 8 pozitivnih nalaza, odnosno 8 novooboljelih osoba, 6 iz Osijeka, 1 iz Bilja i 1 iz Višnjevca. Ukupno je dakle 89 oboljelih osoba. Jučer smo i 11 osoba otpustili na kućno liječenje. A imamo i 4 preminule osobe starije dobi. Naša iskrena sućut njihovim obiteljima – kazao je ravnatelj KBC-a Zubčić.

Riječ je o osobama starije životne dobi sa značajnim oboljenjima. Riječ je o osobama od 92, 85, 78 i 71 godinom – zaključio je Zubčić.

Iza tih riječi policija provjere samoizolacije i propusnica zvuče beznačajno. Ili još značajnije! Jer, oprez ne neophodan! Vitalan!

Jučer je 1 osoba kršila samoizolaciju, 4 osobe nisu imale propusnicu. Kontrolirano je 50 osoba u samoizolaciji i 5.352 osobe na cesti.

U KBC Osijek je 26 pacijenata, od kojih 5 na respiratiru, 21 na klinici…

Foto: OsijekExpress.com & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments