1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Samo 1 novooboljeli – i 1 pacijent ‘skinut’ s respiratora!

2 min read
Vijesti su dobre! Od 166 testova u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji imamo smo 1 pozitivan uzorak. To je odlično! - veli Anušić.

Stožer Civilne zaštite Osijeko-baranjske županije danas je na redovitoj konferenciji za novinstvo donio dobre vijesti u borbi s koronavirusom (COVID-19). Vijesti je donio i nazvao dobrima župan Ivan Anušić.

– Vijesti su dobre! Od 166 testova u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji imamo smo 1 pozitivan uzorak. To je odlično! Ukupno sama imamo 102 oboljele osobe u OBŽ. U KBC Osijek sada su 4 osobe na respiratoru, jer 1 pacijent je ‘skinut’ s respiratora. Oboljela su 4 medicinska djelatnika, a 21 djelatnik KBC Osijek je u samoizolaciji. Ukupno u OBŽ je 301 osoba u samoizolaciji. To su podaci koji nam daju za pravo osjećati se dobro, vjerovati u mjere, jer u jednom je trenutku bilo i preko 1.000 osoba u samoizolaciji. No, moramo nastaviti ovako i dalje držati se mjera, jer to jedini način da ovome stanemo na kraj – kazao je Ivan Anušić.

JEDNO KRŠENJE SAMOIZOLACIJE, SVI OSTALI #OSTALIDOMA

U protekla 24 sata, Policijska uprava osječko-baranjska evidentirala je četiri dojave građana o kršenju mjera samoizolacije. Obavljenim terenskim provjerama policija je na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirala jedno kršenje mjera samoizolacije građanina koje je odredio epidemiolog. Policija je tijekom protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije obavila 15 provjera pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdili da su svi provjereni građani poštivali mjere. O svemu utvrđenom obavještava se državni inspektorat koji će provesti mjere iz svoje nadležnosti – javlja PU OBŽ.

STARE OPĆINE

Stožer OBŽ je zatražio od Nacionalnog uvođenje ‘starih općina’ u OBŽ, a u kontekstu izdavanja propusnica, kako bi se smanjio broj istih i omogućilo putovanje između manjih mjesta, no odluku Nacionalnog stožera još se čeka.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments