29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

E-propusnice: U četvrtak Osijek šalje Nacionalnom stožeru zahtjev!

2 min read

Nacionalni stožer Civilne zaštite zakratko je ‘pomeo’ gradske i općinske, odnosno županijske zahtjeve da se dokinu e-propusnice za putovanja između gradova i općina u Osječko-baranjskoj županiji, a među onima koji su nekoć tvorili bivše ‘zajednice općina’, sa zakonskim zahtjevom da te sporazume i odluke donesu zastupnička tijela, odnosno gradska i općinska vijeća, nasuprot prvog pokušaja sa sporazumom gradonačelnika i načelnika. Osijek je tome brzo odgovorio, odnosno općine Osječko-baranjske županije koje okružuju Osijek i koje su bile obuhvaćene prvim pokušajem i svi će već sutra imati sjednice gradskih i općinskih vijeća.

– U 9 sati sutra je Gradsko vijeće Osijeka, kao i općinska vijeća (Čepin, Vuka, Antunovac, Vladislavci, Ernestinovo, Šodolovci, Erdut i Bilje nap.a.). Ta će odluka biti, dakle, sve su pretpostavke, donesena sutra, a do četvrtka bi smo ih poslali, kao zajednički odluku, zajedno s procjenom epidemiološkog rizika, Nacionalnom stožeru Civilne zaštite na konačno rješenje – kazao je za OsijekExpress.com Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, trenutno i jedan od vodećih ljudi Stožera Civilne zaštite Grada Osijeka.

– Obzirom da će poslijepodne toga dana, zacjelo, Nacionalni stožer imati na stolu odluke i zajednički sporazum, o njima ovisi dalje brzina donošenja odluke. Mi ćemo svoje napraviti što je brže moguće – kazao je još na kraju razgovora Romano Kristić.

Predviđanje? Možda istog dana, možda petak…? Ostali gradovi i općine u županiji? Odlučuju i šalju zahtjeve neovisno o Osijeku.

Foto: Google Maps (screenshot) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments