3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Božinović: Promišljeno i oprezno krećemo s popuštanjem mjera

1 min read
No, mi se definitivno krećemo u smjeru faze u kojoj će doći do popuštanja pojedinih mjera'', kazao je ministar unutarnjih poslova.
davor božinović 2

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović poručio je u petak da se epidemiološke mjere produžuju, ali da će Stožer ”promišljeno i oprezno” krenuti u popuštanje’ tih mjera.

 ”Većina epidemioloških mjera istječe u nedjelju u ponoć i sigurno ćemo većinu tih mjera produžiti. No, mi se definitivno krećemo u smjeru faze u kojoj će doći do popuštanja pojedinih mjera”, kazao je ministar unutarnjih poslova.

 Izvijestio je da je premijer Andrej Plenković tražio od svih ministara da s današnjim danom pripreme pregled gospodarskih aktivnosti koje bi bile važne s ekonomske točke gledišta, nakon čega će epidemiološka struka dati preporuke kako organizirati poštivanje tih mjera.

 ”Svako opuštanje donosi određeni rizik. Ovaj virus je pokazao da se brzo može širiti u nekontroliranim uvjetima. Taj hodogram je jasan, nismo izlazili s konkretnim datumima puno unaprijed. Ali, mislim da je naš pristup s današnjim brojevima pokazao svoju opravdanost”, zaključio je Božinović.

(Hina)

Foto: Youtube(screenshot)

Facebook Comments