15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječanin Čuraj kandidat za zamjenika predsjednika HNS-a

2 min read
Naime, Stjepan Čuraj kandidat je za zamjenika predsjednik HNS-a, objavila je njihova mrežna stranica, a uz i sva ostala imena za vodstvo stranke.
vrdoljak čuraj hns

U četvrtak, 16. travnja 2020., u 16 sati, istekao je rok za predaju kandidatura na izborima za tijela i vodeće funkcije u HNS-u, čime je zatvoren kandidacijski postupak za Sabor HNS-a koji će se održati 24. svibnja – piše na svojim službenim stranicama Hrvatska narodna stranka, sa čijeg je čela otišao Osječanin Ivan Vrdoljak, a sve su prilike da bi se drugi mogao itekako primaknuti vrhu stranke, s mjesta zamjenika predsjednika.

Naime, Stjepan Čuraj kandidat je za zamjenika predsjednik HNS-a, objavila je njihova mrežna stranica, a uz i sva ostala imena za vodstvo stranke. Čuraj je, inače, saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HNS-a.

Na Saboru stranke biraju se novi predsjednik/ca HNS-a, zamjenik/ca predsjednika/ce HNS-a, potpredsjednici/ce te članovi/ce Nadzornog odbora, Suda časti i Odbora za statut. Pristigle su i važeće su, u skladu sa Statutom i svim pravilima o kandidiranju za tijela HNS-a, sljedeće kandidature: ZA PREDSJEDNIKA HNS-a: Boris Blažeković, Predrag Štromar, ZA ZAMJENIKA PREDSJEDNIKA HNS-a: Stjepan Čuraj, Srđan Vlaović, ZA POTPREDSJEDNIKE HNS-a: Borislav Grgin, Karolina Juzbašić, Ruža Kovačević Bilić, Jasmin Krizmanić – zaključuju na stranici.

Sabor stranke bio je zakazan za 19. travnja, a uslijed epidemije korona virusa i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite pomaknut je za 24. svibnja, dok su rokovi za isticanje kandidatura sukladno ranijim odlukama Predsjedništva i Središnjeg odbora ostali isti. U slučaju da i dalje budu na snazi restriktivne mjere koje priječe okupljanja većeg broja osoba te na taj način onemoguće održavanje Sabora HNS-a, glasovanje za tijela stranke koja se biraju na Saboru održat će se elektroničkim putem – završne su riječi stranke ususret izborima.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments