21. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Šatvar predlaže Vrkiću veće terase za kafiće, bez naknade

2 min read
Njegovo pismo gradonačelniku i medijima prenosimo u cijelosti...

Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka, nezavisni vijećnik Karlo Šatvar, predložio je pismenim putem gradonačelniku Osijeka Ivanu Vrkiću ideju, kojom bi ugostiteljski objekti u Osijeku mogli ostariti približan dio ranijih prihoda, a kada se 3. fazom popuštanja mjera protiv širenja koronavirusa, 11. svibnja isti otvore…

Njegovo pismo gradonačelniku i medijima prenosimo u cijelosti…

PISMO

…potaknut mnogobrojnim mjerama Vlade Republike Hrvatske, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka u borbi protiv negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom korona virusa, u nastavku vam predlažem mjeru pomoći osječkim ugostiteljima – počinje Šatvar.

Odlukom Vlade Republike Hrvatske o popuštanju mjera u borbi protiv korona virusa predviđeno je da u trećoj fazi, 11. svibnja, s radom počnu ugostiteljski objekti. U skladu s tom odlukom, predviđene su i određene epidemiološke mjere koje ugostitelji moraju ispuniti kako bi se stekli uvjeti za rad. Jedna od mjera je i međusobna udaljenost stolova na terasama objekata kako bi se postiglo propisano socijalno distanciranje. Upravo ova mjera u razgovoru s ugostiteljima pokazala se kao najveći problem jer će im kapacitet stolica pasti toliko da će biti upitna ekonomska isplativost rada. Kako bi se riješio ovaj gorući problem, predlažem određivanje mjere proširenja terasa ugostiteljskim objektima bez dodatne naknade, pazeći pri tome da se ne ugrozi sigurnost pješaka i biciklista na pješačkim i biciklističkim stazama.

Na ovaj način omogućit će se ugostiteljskim objektima da rade s punim kapacitetima i održe ekonomsku isplativost rada – zaključuje Šatvar.

Foto: Google Street View (screenshot) & Facebook (screenshot)

Facebook Comments