14. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: Nema novih zaraza, još 5 izliječenih! Omjer 130:100!

2 min read
- Nadam se da ćemo i mi uskoro imati 130 izliječenih i da će broj aktivnih zaraza biti na 'nuli' - kazao je Ivanović.
osijek koronavirus rast

Demobilizirana je dvorana Gradski vrt, kreveti ‘iseljeni’, dječja igrališta otvorena, Osijek i Osječko-baranjska županija polako ulaze u raniji normalan život. Goran Ivanović, načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvjestio je danas kako nema novooboljelih osoba u OBŽ. A broj izliječenih se povećao za 5.

– Nadam se da ćemo i mi uskoro imati još izliječenih i da će broj aktivnih zaraza biti na ‘nuli’ – kazao je Ivanović.

– Znam da se priča o frizerskom salonu, a koji je kao kršio mjere rada i širio zarazu. Ali, to nije tako. Kao što vidite, porast broja zaraza je zaustavljen – odgovorio je Ivanović i na upit koji se ticao širenja zaraze na zapadu naše županije.

Do kraja ovog tjedna očekuje se otvaranje ZOO vrta i kompe.

O novom režimu i normalizaciji rada u KBC Osijek govorio je ravnatelj Željko Zubčić.

Od ponedjeljka je krenula 2. faza relaksacije, tako se i KBC prilagođava reaktivaciji sustava. Analiziramo liste čekanja prije epidemije, pozivamo pacijente od kojih imamo brojeve… Dolaze i nam i pacijenti upućeni od svojih liječnika. Analizirajući liste čekanja, neke se uopće nisu produžile, dočim su se recimo kod kolonoskopije lista smanjila. Ima, razumije se i povećanja, ali svakako ćemo uvesti rad i poslijepodne, za radiloške pretrage i subotom i nedjeljom, a možda i poslijepodnevne smjene i tim danima radi smanjenja lista čekanja. I delje pacijenti ulaze kroz tunel, ali je s trijažerima povećana protočnost ulaza – nizao je Zubčić, dodajući da ne primaju paciejente za vađenje krvi, jer u ovom trenutku zbog renoviranja laboratorij ne radi, a da za operacije pacijenti dolaze s testom, ili će, ako nisu, biti testirani.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments