1. travnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Autoškole kreću u ponedjeljak! Jerković: Vozi se s maskom i rukavicama!

2 min read
Ulaskom u 3. fazu popuštanja mjera protiv širenja Covida-19, od ponedjeljka s radom kreću autoškole diljem Hrvatske.
autoškola jerković

Jedva su ovo dočekali svi oni koji su u ‘karantenu’ ušli sa 17 godina i 9 mjeseci, a što brojni čekaju ‘kao ozebli sunce’ da bi mogli polagati vozački ispit, odnosno prethodno proći obuku za postajanje vozačima!

Ulaskom u 3. fazu popuštanja mjera protiv širenja Covida-19, od ponedjeljka s radom kreću autoškole diljem Hrvatske. Pa iako je u automobilu nemoguće držati odgovarajuću distancu preporučenu za zatvorene prostore, izmjena u ponašanju instruktora i kandidata svakako će biti.

– Automobili će biti dezinficirani prije i poslije svakog kandidata. Jednako tako, voziti će kandidati s rukavicama i maskom, kao što će isto nositi i instruktori s njima u automobilu. Prije ulaska u automobil također je potrebno dezinficirati ruke. Naravno, to je minimum potreban za zdravlje kandidata i nas, a gdje ima još mogućnosti prevencije – kazao nam je Marjan Jerković, vlasnik Autoškole Sunce iz Tenje i Čepina, a čiji će instruktori krenuti s radom tjedan pred nama.

– Radujemo se početku rada, radujemo se kandidatima, a koji se javljaju, strpljivo čekaju svoj red i početak rada – nastavio je Jerković, dodajući na izravan upit kako postoje svakako i mjere u okviru teoretske nastave…

– Dezinfekcija svakako! Rukavice, maske… A predavaonicu smo smanjili kapacitetom upola. Raditi ćemo više, duplo…, ali mora se. Znači, predavaonica koja je inače primala 18 osoba, sada je razmakom među stolovima i stolicama kod smanjena na 9 kandidata. Držati ćemo više predavanja, ali sve za zdravlje kandidata i nas – zaključio je Jerković.

Foto: Facebook

Facebook Comments