Čet. lip 4th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Čepinčanka Jelena Dokić: Ovo je bila prvo mentalna, a potom fizička bitka

4 min read
Prejedala sam se, a onda gladovala. Trenirala sam puno, a onda malo. I osjećala se tužno i krivo. Bio je to zao ciklus, a najzabrinjavajuće je to što se nisam voljela - piše Dokić.
jelena dokić

Nekoć vrhunska srpska i australska tenisačica, rođena Čepinčanka, Osječanka ako hoćete, Jelena Dokić je u više navrata na društvenim mrežama objavljivala svoje fotografije iz vremena nakupljenih kilograma i kasnije pobjede nad istima, no jučer je prvi put, izvan napisane knjige, na Instagramu napisala koliko je i kako bitka s viškom kilograma teška…

– Osamnaest mjeseci poslije i 53 izgubljena kilograma – počela je opis Jelena Dokić, opis nevjerojatnog poduhvata.

– Iako sam već ranije objavljivala ‘prije i poslije’ fotografije, one koje me ne prikazuju ništa ljepšom i boljom, to nikada nije lako kada činiš to javno. Ali je važno, stoga što su većina fotografija na Instagramu isključivo lijepe. Imam takve i ja, ali je važno zadržati iskrenosti i realnost i pokazati katkad ne tako savršene fotografije i ‘storyje’. To je realnost života. Svi mi imamo teške priče, bitke i putovanja, a ja sam ponosna na moje – nastavila je Dokić.

– Nisam ovdje kako bih se hvalila koliko sam težine izgubila. Ovo je o mom teškom putovanju, na kojem sam i sada i na kojem ću biti dugo vrijeme. Ovo je o mentalnoj bitci i bitci sa samom sobom, a onda o kilogramima. Ovo je prije svega mentalna, a onda i fizička bitka. I teška je.

– Borba biti vitkiji i zdraviji počinje u glavi, a što je bitka sa samim sobom. Imala sam jako puno teških dana i još uvijek imam. Prejedala sam se, a onda gladovala. Trenirala sam puno, a onda malo. I osjećala se tužno i krivo. Bio je to zao ciklus, a najzabrinjavajuće je to što se nisam voljela. Pitaš se je li vrijedno i – tko sam ja i zašto to činim sebi i zašto ne mogu naći rješenje i pobijediti tu bitku… I dalje je teško naći balans ponekad, ali se borim i ne odustajem. Nije važno koliko ćeš puta ‘pasti’, već koliko ćeš puta ustati i pokušati ponovno – zaključuje Dokić, ddoajući kako je važno svo vrijeme voljeti sebe.

Foto: Instagram (screenshot)

View this post on Instagram

18 months later and 53 kilos lost. Even though I have posted ‘before and after pictures’ before and I have posted unflattering pictures of myself and my journey,it’s never easy to do it publicly.I think it’s important to do it though because here on Instagram most of the things you see are pretty pictures and that’s ok.I have them myself but I think it’s also important to keep it honest and real and show the not so perfect images and stories sometimes.That’s the reality of life and we all have tough stories,battles and journeys and I am proud of mine. I am not here to brag about how much weight I’ve lost.This is about my tough journey which I am still on and will be for a long time,it’s about the mental battle and the battle with myself and then it’s about the kilos. I just want to show that we all have our battles,stories and journeys.This is firstly a mental battle then a physical one and it’s hard.The fight to get fitter and healthier starts with the head and the battle with yourself. I had many tough days and I still do.I used to binge eat,then starve myself,overtrain then undertrain and then feel sad and guilty.It was a vicious cycle and most worryingly I didn’t love myself. You ask yourself if it’s all worth it,who am I and why am I doing this to myself and why can’t I find the solution and win this battle. It’s still hard to find the balance sometimes.But I fight,I believe and I don’t give up.It doesn’t matter how many times you fall,it matters how many times you get up and try again. I just want to say that it’s not easy and trust me I know,but keep fighting.You will have highs and lows but just keep going.A day at a time.Don’t sweat that burger or cake you had but keep going and keep striving to be the best,healthiest and fittest version of yourself.Its all about balance and most importantly stay strong mentally and don’t stop loving yourself on the way. 🙏🙏🙏🙌💪💪💪❤️❤️❤️ #inspo #health #healthy #healthylifestyle #transformation #weightlossjourney #fitspo #loveyourself #inspiration #goals #journey #workhard #fitness #balance #bestversionofyou #healthyliving #wellbeing #fitnessmotivation #fitspiration #healthylife #melbourne #australia #empower

A post shared by Jelena Dokic 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

Facebook Comments