15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Čepinčanka Jelena Dokić: Ovo je bila prvo mentalna, a potom fizička bitka

2 min read
Prejedala sam se, a onda gladovala. Trenirala sam puno, a onda malo. I osjećala se tužno i krivo. Bio je to zao ciklus, a najzabrinjavajuće je to što se nisam voljela - piše Dokić.
jelena dokić

Nekoć vrhunska srpska i australska tenisačica, rođena Čepinčanka, Osječanka ako hoćete, Jelena Dokić je u više navrata na društvenim mrežama objavljivala svoje fotografije iz vremena nakupljenih kilograma i kasnije pobjede nad istima, no jučer je prvi put, izvan napisane knjige, na Instagramu napisala koliko je i kako bitka s viškom kilograma teška…

– Osamnaest mjeseci poslije i 53 izgubljena kilograma – počela je opis Jelena Dokić, opis nevjerojatnog poduhvata.

– Iako sam već ranije objavljivala ‘prije i poslije’ fotografije, one koje me ne prikazuju ništa ljepšom i boljom, to nikada nije lako kada činiš to javno. Ali je važno, stoga što su većina fotografija na Instagramu isključivo lijepe. Imam takve i ja, ali je važno zadržati iskrenosti i realnost i pokazati katkad ne tako savršene fotografije i ‘storyje’. To je realnost života. Svi mi imamo teške priče, bitke i putovanja, a ja sam ponosna na moje – nastavila je Dokić.

– Nisam ovdje kako bih se hvalila koliko sam težine izgubila. Ovo je o mom teškom putovanju, na kojem sam i sada i na kojem ću biti dugo vrijeme. Ovo je o mentalnoj bitci i bitci sa samom sobom, a onda o kilogramima. Ovo je prije svega mentalna, a onda i fizička bitka. I teška je.

– Borba biti vitkiji i zdraviji počinje u glavi, a što je bitka sa samim sobom. Imala sam jako puno teških dana i još uvijek imam. Prejedala sam se, a onda gladovala. Trenirala sam puno, a onda malo. I osjećala se tužno i krivo. Bio je to zao ciklus, a najzabrinjavajuće je to što se nisam voljela. Pitaš se je li vrijedno i – tko sam ja i zašto to činim sebi i zašto ne mogu naći rješenje i pobijediti tu bitku… I dalje je teško naći balans ponekad, ali se borim i ne odustajem. Nije važno koliko ćeš puta ‘pasti’, već koliko ćeš puta ustati i pokušati ponovno – zaključuje Dokić, ddoajući kako je važno svo vrijeme voljeti sebe.

Foto: Instagram (screenshot)

Facebook Comments