28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad Osijek nabavlja 273 zastave RH, Grada, Županije i EU! Stare dotrajale pod vjetrom!?

2 min read
Naime, Grad Osijek je objavio Poziv za dostavu ponuda za zastave širom grada, ukupno 273 komada, kao i 20 kopalja.

Dotrajale su! Ili će! I stoga Grad Osijek ide u realizaciju nabave novih zastava za područje cijelog Osijeka, a na brojnim lokacijama, od lukobrana, preko zgrada gradskih četvrti i mjesnih odbora, do Trga Ante Starčevića, HNK-a, Rondela, Pješačkog mosta…

Naime, Grad Osijek je objavio Poziv za dostavu ponuda za zastave širom grada, ukupno 273 komada, kao i 20 kopalja.

Nisu sve zastave iste, sve ovisi o lokaciji, a najveća će biti svakako na lukobranu u Zimskoj luci, čak 9×3 metra. Impozantne dimenzije su i na Bastionu, 6×3 metra, a sljedeća lokacija s najvećim zastavama bit će ona na glavnom trgu, 5×3 metra. Sve ostale su u standardnim gabaritima. Predviđene su zastave i u Campusu, na pojedinim raskrižjima u gradu, Srednjoškolskom igralištu, ponekim trgovima. Riječ je o zastavama, prije svega RH, zatim Grada, Županije i EU.

Da se ne bi brzo raščijale na vjetru, zastave su predviđene od poliestera, a s ojačanjima i kopčama. Ne smiju biti tiskane, već šivene, a zastave za pojedine lokacije, gdje su iste izloženije vjetru, očekuju se i dodatna pojačanja na kutevima.

Ponude Grad očekuje do 2. lipnja, a s rokom važenja od 60 dana.

Inače, OsijekExpress.com je, na osnovu fotografija naših čitatelja, već ukazao na raščijane zastave na dvije lokacije u Osijeku, odnosno Tenji. Vjetar je tome ‘kumovao’ i zaista je posljednji trenutak promjene, da se i drugima ne dogodi isto. Makar to nije fundamentalna stvar.

Foto: Čitatelj (Zasatve u Tenji, ilustracija)

Facebook Comments