19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zabio se u kamion i otišao spavati! Našli ga s 2,48 promila! Bez vozačke! A i motociklist pao u Huttlerovoj!

2 min read
Jučer, 21. svibnja, u 20,40 sati u Trnavi dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom.
policija

Jučer, 21. svibnja, u 20,40 sati u Trnavi dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom.

Upravljajući osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje, 42-godišnji hrvatski državljanin iz Dragotina, automobilom je sletio s kolnika na zelenu površinu i udario u parkirani teretni automobil.

Vozač je pobjegao s mjesta događaja prometne nesreće, policija je pokrenula intezivnu potragu za odbjeglim vozačem te ga u vrlo kratkom vremenu pronašla kod kuće kako spava. Obavljenim alkotestiranjem utvrdili su prisutnost alkohola u krvi od 2,48 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 48 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 15 negativnih prekršajnih bodova.

PAO S MOTORA

Jučer, 21. svibnja, u 7,35 sati u Osijeku, u Ulici Josipa Huttlera, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač motocikla teško ozlijeđen.

Vozač, 57-godišnji hrvatski državljanin, upravljao je motociklom u Ulici Josipa Huttlera, nije prilagodio brzinu kretanja vozila i gustoći prometa na cesti, u jednom trenutku prešao je u traku namijenjenu suprotnog smjera te pao s motocikla. 

Unesrećenom vozaču motocikla pružena je liječnička pomoć u kliničkom bolničkom centru Osijek gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozlijede.  Očevid na mjestu prometne nesreće obavila je očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske te su utvrdili da je vozač upravljao motociklom iako nema upisanu potrebnu kategoriju u vozačku dozvolu. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu do 5 500 kuna.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments