1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Kakvo sjajno pristanište u Kopačkom ritu!

2 min read
Nakon gotovo dvomjesečne zabrane posjeta zbog epidemije koronavirusa, Park prirode Kopački rit od 11. svibnja ponovno je otvoren za posjetitelje.

Nakon gotovo dvomjesečne zabrane posjeta zbog epidemije koronavirusa, Park prirode Kopački rit od 11. svibnja ponovno je otvoren za posjetitelje. Već u prvih tjedan dana zabilježen je veliki interes posjetitelja, osobito rekreativnih ribolovaca, zatim zainteresiranih za izlete brodom i čamcima, vožnje turističkim vlakićem i šetnje Šetnicom bijelog lopoča, ali i za specijalne programe poput birdwatchinga i izleta kanuima.

Tim povodom, ujedno na Međunarodni dan biološke raznolikosti, župan Ivan Anušić sa suradnicima danas (22. svibnja 2020. godine) posjetio je Javnu ustanovu Park prirode Kopački rit. Obišao je Prijemni centar u Kopačevu te turističko pristanište Sakadaš.

O trenutnim aktivnostima Javne ustanove župana Anušića informirao je ravnatelj dr. sc. Tomislav Bogdanović. Naglasio je značaj izgradnje infrastrukture za ukupni rad i razvoj Parka prirode Kopački rit, a kao najvažnije aktualne projekte naveo je projekte koji se provode u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. To su Prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš, izgradnja turističkog pristaništa Sakadaš i Projekt Naturavita.

– Kopački rit je biser naše županije i istočne Hrvatske, naš pravi i najprepoznatljiviji brend. Znamo da ljudi trebaju živjeti sukladno s prirodom, a nigdje nema ljepšeg primjera za to od Kopačkog rita, gdje se sva njegova raznolikost i netaknuta priroda mogu iskoristiti za promociju i razvoj kontinentalnog turizma i cijele županije – rekao je župan Ivan Anušić.

Pročelnica Upravnog odjela turizam, kulturu i sport Tatjana Roth objavila je kako je odobren projekt Responsible Green Destination Amazon Of Europe. Riječ je o projektu razvoja održivog turizam uz poštivanje resursa ekosustava, a u njemu sudjeluju i partneri iz Slovenije, Mađarske, Austrije i Srbije. Ukupna vrijednost projektnog prijedloga je 2,2 milijuna eura.

Tekst i foto: OBŽ

Facebook Comments