28. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sveučilište u Osijeku ostaje bez cca. 1.000 studenata, ali to nije loša vijest!

1 min read
Osječko Sveučilište dobilo je dopusnice za studijski program medicine na njemačkom jeziku, najzad i diplomski studij socijalnog rada, a pripremaju se studij farmacije, šumarstva, kao što bi četiri osječka fakulteta mogla reagirati sa četri nova studija, na engleskom jeziku.

Osječko Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera osniva Kineziološki fakulet, a u kojeg prelazi dosadašnji studj kineziologije i počinje upisivati studente od sljedeće akademske godine. U sljedećih 5 godina očekuje se približno 400 studenata na tom fakultetu, a kojeg će Sveučilište smjestiti u Graditeljsko geodetsku školu u Drinskoj ulici.

No, to nije sve! Na jučerašnjoj sjednici Senata doneseno je još nekoliko ključnih odluka za narednu godinu. Osječko Sveučilište dobilo je dopusnice za studijski program medicine na njemačkom jeziku, najzad i diplomski studij socijalnog rada, a pripremaju se studij farmacije, šumarstva, kao što bi četiri osječka fakulteta mogla reagirati sa četri nova studija, na engleskom jeziku.

Najzad, ista sjednica Senata donijela je i odluku o izdvajanju Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, dislociranog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i tamošnjeg Studentskog centra, a koji se spajaju u novu instituciju – Sveučilište u Slavonskom Brodu.

Osijek će na taj način izgubiti oko 1.000 studenata i oko 100 zaposlenika, a koji će postati sastavnicom novog, slavonskobrodskog, Sveučilišta.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments