28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pripazite! Prijevara! Lažni MUP-ovac i/li USKOK-ovac i/li bankar traži novce na provjeru!

2 min read
Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske došli su do saznanja o novom načinu prijevara koje se događaju na širem području Osječko–baranjske županije - javlja PU OBŽ.

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske došli su do saznanja o novom načinu prijevara koje se događaju na širem području Osječko–baranjske županije – javlja PU OBŽ.

Prema prikupljenim informacijama radi se o počinitelju koji putem telefona nasumično naziva osobe starije životne dobi. Lažno se predstavlja kao djelatnik MUP-a, USKOK-a ili kao službenik banke. Od žrtava traži da mu ustupe novac radi provjere te im govori da su novčanice krivotvorene, istekle ili su potekle izvršenjem kaznenog djela. Žrtva ovog telefonskog poziva predaje novčanice nepoznatoj osobi na pregled nakon čega ostaje bez novca.

Upozoravamo vas na prevarante!

Važno je znati da zaposlenici banke ne kontaktiraju svoje klijente telefonom, niti ih putem telefona traže osobne podatke, podatke o računima i podatke o PIN-u kartice. Posebno treba naglasiti da građani nikome ne trebaju reći koliko novca imaju, na kojem mjestu ga čuvaju niti ga davati nepoznatim osobama koje zastupaju banke ili druge novčarske ustanove, a po novce su došli na Vaš kućni prag. 

U slučaju da posumnjate da Vas netko pokušava prevariti i na taj način doći do vašeg novca ili druge imovine događaja odmah prijavite policiji a svoje osobne podatke i svoju osobnu imovinu nemojte nikome dati.

Kako bi se zaštitili savjetujemo:

  • Svoje osobne i financijske informacije ne dajte nikome
  • O mjestu gdje čuvate novac ne govorite nikome
  • Nepoznatim osobama ne predajte svoje novce
  • Svaku sumnju odmah prijavite policiji

Informacije o pojavi ovog načina prijevare odmah prijavite na 192.

PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća.

U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede, a jedna osoba je zadobila teže tjelesne ozljede. Preostalih osam prometnih nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća, na području Belog Manastira dvije prometne nesreće, a na području Donjeg Miholjca, Đakova i Našica po jedna prometna nesreća.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments