3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Samo jedna Covidom-19 zaražena osoba ostala u OBŽ!

2 min read
I još nešto... od sada se tijekom vikenda neće provoditi testiranja na virus Covid-19, a time se prelazi i na novi režim izvještavanja Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.
maska na podu koronavirus

U Kliničkom bolničkom centru u Osijeku u zadnja 24 sata testirano je 60
uzoraka na Covid-19 i svi su bili negativni, kao i prethodnih 14 dana.
Dobra je vijest što je dvostrukim negativnim testom potvrđeno izlječenje
još jedne oboljele osobe. To znači da je trenutno na području
Osječko-baranjske županije samo jedna osoba pozitivna na koronavirus, a
koja je, k tome, na liječenju kod kuće.

Od ukupno 133 oboljelih od početka epidemije do sada su izliječene 124 osobe, 8 je umrlo. Pa ipak, u odnosu na dan ranije, kada su dvije osobe bile u samoizolaciji, sadaje jednoj ukinuta ta mjera, međutim samoizolacija je određena za dva nova kontakta, putnike iz zrakoplova, tako da su trenutno tri osobe u tom statusu.

I još nešto… od sada se tijekom vikenda neće provoditi testiranja na virus Covid-19, a time se prelazi i na novi režim izvještavanja Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Pojednostavljeno, vrijeme za ‘povlačenje ručne kočnice’, oprez i
odgovornost, ali i normalniji život.

I taj oprez shvatite ozbiljno, jer taj Covid-19 možda opet zaprijeti. Naime, provedena su serološka istraživanja na malo više od 500 uzoraka, a u namjeri da se spozna prokuženost nacije Covidom-19. Jučer smo imali tek 1 novi slučaj zaraze u Hrvatskoj, a sve su prilike iz istraživanja da baš i nismo ni blizu ‘imunitetu krda’. Za to treba 60-tak posto prokuženosti, a mi smo 58 posto daleko!

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments