1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Covid-19 u OBŽ i Osijeku: Od ‘korona free’ statusa nas dijeli 1 test!

1 min read
Za status izliječene osobe potreban je dvostruki negativan nalaz, što se željno očekuje jer - ukoliko se ne dogodi novi slučaj oboljenja - tada će i Osječko-baranjska županija postati „korona free“ županija.
osijek koronavirus gotovo

Na području Osječko-baranjske županije trenutno se samo jedna osoba vodi kao oboljela od virusa COVID-19, dok su dvije osobe u samoizolaciji. Prema danas ujutro (9. lipnja 2020. godine) pristigloj informaciji, u Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata testirano je 66 uzoraka i svi su bili negativni.

Zadnji pozitivni nalaz na koronavirus na području Osječko-baranjske županije bio je 21. svibnja 2020. godine, što je od početka epidemije bio ukupno 133 pozitivan nalaz.

Od ukupnog broja oboljelih, 124 osoba je izliječeno, a na žalost osam je preminulo. Jedina preostala osoba aktivna na COVID-19 na jučerašnjem testiranju imala je negativan nalaz. Za status izliječene osobe potreban je dvostruki negativan nalaz, što se željno očekuje jer – ukoliko se ne dogodi novi slučaj oboljenja – tada će i Osječko-baranjska županija postati „korona free županija”.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments