2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Covid-19: Rast broja zaraza! Od sinoć čak 12 novih oboljenja u županiji!

2 min read
Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je, nakon dugo vremena, ponovno održao konferenciju za novinstvo.

Covid-19 nastavlja! Jutro poslije produženog vikenda svanulo je u Osječko-baranjskoj županiji s 12 novih zaraza Covidom-19! Rast broja zaraza se nastavlja, a sa svakom novom sve je više osoba u samoizolaciji, potencijalnih bolesnika. Ako nekome do sada nije bilo jasno da se suočavamo s ozbiljnom ugrozom, najzad bi trebalo biti. Pa ipak, panike nema, javlja Stožer na konferenciji za novinstvo!

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je, nakon dugo vremena, ponovno održao konferenciju za novinstvo.

– Imamo novu situaciju! Stožer se nije ni raspustio, a od četvrtka smo u punom pogonu. Čak 23 nove zaraze imamo u OBŽ, a 12 od sinoć – počeo je načelnik Stožera CZ OBŽ Goran Ivanović.

– Zabranjene su posjete u Domove za starije i nemoćne, zabranjene posjete pacijentima u bolnicama, obvezne su maske za ulazak u zdravstvene ustanove – nastavio je Ivanović.

– Hospitalizirano je 6 bolesnika. Nisu životno ugroženi. Dobro se osjećaju – dometnula je predstojnica Klinike za infektologiju KBC Osijek prof.dr.sc. Ljiljana Perić.

– Svi su kontakti pod našim nadozorm i širenja ovoga neće biti – rekao je i epidemiolog iz ZZJZ-a OBŽ Karlo Kožul.

– Panike nema nikakve. Situaciju držimo pod kontrolom. Znamo žarišta, znamo kontakte, sve je pod nadzorom – govorio je i župan Ivan Anušić, dodajući kako je sada situacija puno bolja nego što je bila prije par mjeseci.

Broj osoba u samoizolaciji će se znati danas tijekom dana. Čak 10 zaraženih osoba su časne sestre iz Đakova, a čiji je i dječji vrtić sada zatvoren! Prepostavlja se da su zarazu ‘nabavile’ na Kosovu. Vrtić kojeg vode je pod nadzorom. Sestre koje su se vratile s Kosova nisu ni bile u dodiru s vrtićem, kazao je Kožul.

Na upit novinara je li moguće da će biti sada obrađeno između 200 i 300 osoba, kontakata…, Kožul je rekao – Moguće je!

U KBC Osijek smješteno je 5 sestara i 1 sugrađanin koji ima simptome koji zahtjevaju bolničko praćenje, dodala je Perić.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments