3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

“Crveni nosovi” završavaju program Kulture u parku!

2 min read
Kulturu u parku otvorili smo koncertom tamburaškog orkestra "Strossmayer" u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, a zatvaramo s njihovom predstavom "Crveni nosovi", sutra (23. lipnja) od 19:30 h - javljaju iz Grada Osijeka.

Uz dobru zabavu i ugodno društvo vrijeme brzo prolazi, pa se tako našem druženju u parku kralja Petra Krešimira IV. približava samome kraju.  

Nakon održanih pet koncerata, četiri prikaza filma, od čega su dva bila i za djecu, igraonice “Potraga za ježevom kućicom”, vrijeme je došlo i za predstavu.

– Kulturu u parku otvorili smo koncertom tamburaškog orkestra “Strossmayer” u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, a zatvaramo s njihovom predstavom “Crveni nosovi”, sutra (23. lipnja) od 19:30 h – javljaju iz Grada Osijeka.

“Crna komedija Crveni nosovi, koju je prilagodio Jasmin Novljaković, prikazala se i na Osječkom ljetu kulture prošle godine. Tada je ova predstava doživjela tom izvedbom svoju hrvatsku praizvedbu te je zanimljiv podatak da osim što se ovaj komad dosad nije izvodio kod nas, nije bio ni prevođen uzevši u obzir da su Crvene nosove prvi puta izveli članovi prestižnog engleskog kazališta Royal Shakespeare Company 1985. godine u kazalištu Barbican Theatre u Londonu te da je autor Peter Barnes te iste godine upravo za ovu dramu dobio najprestižniju nagradu u Velikoj Britaniji Laurence Olivier Award za najbolji dramski tekst.

Kako je riječ o predstavi namijenjenoj za ulični teatar, ambijent parka odlično će poslužiti za puni dojam! Vidimo se!

___________________________________________________________________________

Peter Barnes – Crveni nosovi

Mentor: Jasmin Novljaković – Suradnici:  Selena Andrić, Saša Anočić, Goran Grgić, Danijela Pintarić, pokret Alen Čelić, Nenad Pavlović – Kostimi i scenografija: Rahela Šajinović – Lutke: Ria Trdin – Izvode: Bojan Ban, Domagoj Ivanković, Karlo Bernik, Magdalena Živaljić Tadić, Gordan Marijanović, Hana Schönfeld, Ana Šantar, Nikola Radoš, Nina Vidan, Dorian Vrtačnik, Laura Šalov, Filip Sever, Ivan Simon, Žonglerice: Ena Tadara, Patricija Eškutić

Foto: Grad Osijek (Kristijan Cimer, za Akademiju)

Facebook Comments