20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Covid-19: Novih 12 zaraza! 500 uzoraka od jučer u obradi!

1 min read
Dvoje zaražene djece iz đakovačkog vrtića, kojeg vode časne sestre, bio je prvi dokaz kako je virus 'napustio samostanske zidine' i cirkulira. Pa ipak, kontakti su pohvatani.
osijek korona

Covid-19 i dalje je vodeća tema u Osijeku i Đakovu! Poslije oko 500 uzetih uzoraka (190 samostan, 40 vrtić, 80 bogoslovija…) u Đakovu i Osijeku tijekom jučerašnjeg dana, ali i ‘domaćih’ osječkih uzoraka, Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je imao situaciju pripoćiti o 12 novih zaraza Covidom-19 u županiji. Koronavirus se i dalje širi.

Dvoje zaražene djece iz đakovačkog vrtića, kojeg vode časne sestre, bio je prvi dokaz kako je virus ‘napustio samostanske zidine’ i cirkulira. Pa ipak, kontakti su pohvatani.

Jučer je obrađeno 258 uzoraka, a iz koji se dobilo 12 pozitivnih nalaza. Od tih 12, u Osijeku su 4, 8 je u Đakovu novih zaraza.

OBŽ sada ima 79 aktivnih slučajeva, a 18 u bolnici, budući da je još 4-oro hospitaizirano sinoć. U samoizolaciji je sada 631 osoba!

Iz kruga potencijalnih zaraza unutar kruga krizmenika nadbiskupa Srakića, jedna je osoba pozitivna. Nije krizmenik, već sudionik.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments