28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Covid 19: Novih 29 zaraza u OBŽ! U samoizolaciji 903 osobe!

1 min read
U zadnja 24 sata samoizolacija je određena za još 250 kontakata novopozitivnih osoba, pa je trenutno pod tom mjerom 903 osoba.

Od ukupno 246 uzoraka testiranih na koronavirus u zadnja 24 sata pozitivno je bilo 29 uzoraka. Najviše novozaraženih (23) je iz Đakova, dok su 2 osobe iz Đakovačkih Selaca, 2 iz Valpova, 1 iz Osijeka i 1 iz Ivanovca.

Nakon današnje (27. lipnja 2020. godine) sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Goran Ivanović uputio je još jedan apel svim građanima, osobito na područjima gdje su utvrđena oboljenja na koronavirus, da dosljedno poštuju propisane epidemiološke mjere jer je to prvi preduvjet zaustavljanja daljnjeg širenja epidemije.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno je 108 osoba pozitivno na koronavirus. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 19 pacijenata, od kojih je jedan pacijent jučer zaprimljen. Sve ostale osobe pozitivne na virus nalaze se kod kuće. I među hospitaliziranima i ostalima nema osoba s težim simptomima oboljenja. 

U zadnja 24 sata samoizolacija je određena za još 250 kontakata novopozitivnih osoba, pa je trenutno pod tom mjerom 903 osoba.

Građani su policiji dojavili dva slučaja kršenja samoizolacije, od kojih je jedan (u Tenji) bio potvrđen, dok je u 64 samoinicijativnih provjera policija sve osobe zatekla na prijavljenoj adresi.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments