28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek preferencijalno: Anušiću 8.601 glas, Piližoti 1.474, a Vrkiću 156…!

2 min read
Ivan Anušić, potpredsjednik HDZ-a dobio je jučer od osječkih glasača 8.601 preferencijalni glas. S njegove liste, rezultat iznad tisuće ostvario je i Ivan Radić, šef osječkog HDZ-a, s 1.552 glasa.

Osim što je HDZ ‘potukao’ parlamentarne zbore u Osijeku, Ivan Anušić je preferencijalnim glasovima daleko iznad konkrencije. U Osijeku je vodeći s 8.601 glasom. Prati ga Sabina Glasovac iz SDP-a s 1.984 glasa, a Ivan Radić (3. mjesto) iz HDZ-a, Ivan Piližota i Domagoj Hajdukovć iz SDP-a, kao i Krešmir Bubalo iz Domovinskog pokreta, jako su blizu jedan drugoga, iako je Radić bolji. Gradonačelnik i dogradonačelnica Osijeka prošli su jako slabo u preferencijalnom glasanju!

Ivan Anušić, potpredsjednik HDZ-a dobio je jučer od osječkih glasača 8.601 preferencijalni glas. S njegove liste, rezultat iznad tisuće ostvario je i Ivan Radić, šef osječkog HDZ-a, s 1.552 glasa. Josip Škorić bio je treći najbolji HDZ-ova ‘igrač’ za preferencijalne glasove, s 560.

Sabini Glasovac na listi SDP-a, odnosno koalicije Restart, Osijek je dao 1.984 preferencijalni glas, Domagoju Hajdukoviću, drugom na listi, 1.486, a treći najbolji rezultat preferencijalnim glasovima imao je Boris Piližota, na 11. mjestu liste, s 1.474 glasa.

Najbolji na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore bio je Krešimir Bubalo, bivši gradonačelnik Osijeka. Dobio je 1.518 preferencijalnih glasova svojih sugrađana, dočim je sestra Miroslava Škore, Vesna Vučemilović, stigla do 1.254 glasa.

Iako je još u Sabor iz Osijeka ‘ušao’ i Most, zanimljivija je lista HNS-a, budući da isti obnašaju vlast u Osijeku, a u koaliciji. Na koalicijskoj listi HNS-a su i gradonačelnik Ivan Vrkić i dogradonačelnica Žana Gamoš. Vrkić je u Osijeku dobio tek 156 preferencijalnih glasova, Gamoš 308, a Ivan Vrdoljak je dobio 272 glasa.

Foto: OsijekExpress.com & Youtube (screenshot)

Facebook Comments