28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječka ljetna noć: Nagrađuju se najromantičniji balkon, najgurmanskiji…

2 min read
OLJN tamo je gdje su Osječani! Srž manifestacije ne leži u lokaciji, hrani, piću, koncertima, nego u ljudima i odnosima.

Osječka ljetna noć – tradicionalna je manifestacija koja se do sada održavala zadnjeg petka ili subote u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu i kao takva bila je jedan od najposjećenijih događaja u gradu koji živi i razvija se zajedno s ljudima. Ove je godine naišla na prepreku – pandemija Covid 19.

U vrijeme kada su  veće manifestacije otkazane zbog nemogućnosti poštivanja svih epidemioloških mjera, TZ grada Osijeka  nudi svojevrsnu virtualnu inačicu manifestacije u svrhu očuvanja brenda Osječkih ljetnih noći, ali i u svrhu promocije grada kao odgovorne i sigurne destinacije.

Stoga, TZ grada Osijeka poziva Osječane i sve ljubitelje Osijeka da odgovorno uživaju sutra u osječkoj ljetnoj noći, da sami preuzmu ulogu organizatora i naprave si nezaboravne uspomene na nju. Sami odaberite kako želite provesti ljetnu noć, u šetnji svojim voljenim gradom, u nekom od omiljenih ugostiteljskih objekata ili na svom balkonu, terasi, dvorištu, ali povrh svega poštujte sve upute i epidemiološke mjere i zadržite sigurno okruženje.

OLJN tamo je gdje su Osječani! Srž manifestacije ne leži u lokaciji, hrani, piću, koncertima, nego u ljudima i odnosima.

„U vremenu kada masovna okupljanja predstavljaju potencijalnu opasnost za naše građane i posjetitelje želja nam je održati živim brend Osječke ljetne noći, pokazati kako grad i manifestacija unatoč svim epidemiološkim mjerama i dalje žive, a istovremeno ukloniti što je više moguće potencijalnih opasnosti za naše građane i posjetitelje.

Kroz virtualnu inačicu manifestacije nudimo svima onima koji su zainteresirani da zajedno s nama sudjeluju u kreiranju jedne drugačije razglednice iz Osijeka kojom želimo poručili budućim posjetiteljima kako je Osijek ugodna, odgovorna i sigurna destinacija i za građane i za turiste.

Za najkreativnije i najpozitivnije pripremili smo vrijedne nagrade, a detalje možete pronaći na web stranici i društvenim mrežama TZ grada Osijeka.

Sloganom upalite svoj balkON gužva je OFF  željeli smo istaknuti  balkon kao simbol drugačije perspektive grada.

Kako izgleda naš grad kada podignemo pogled?

“Mnogima su balkoni, terase i dvorišta za vrijeme izolacije bili izvor pozitivne energije i mjesto gdje su se opuštali i hvatali prve zrake proljetnog sunca. To su mjesta gdje imamo sigurnost doma, a uz malo truda i kreativnosti možemo si organizirati personaliziranu oazu užitka s atmosferom grada i ljetne noći.“ – govori Tajana Rogulja, direktorica TZ grada Osijeka

Osim ljubavi prema ovoj manifestaciji, dodatna motivacija svima bit će zasigurno i vrijedne nagrade koje će se podijeliti po kategorijama:

#sweetON – najslađi balkon

#partyON – najbolji balkon za tulume

#loveON – najromantičniji balkon

#dreamON – najbolji balkon za opuštanje

#gourmetON – najbolji gurmanski balkon

#activeON – najpozitivniji sudionik

Provjerite mrežnu stranicu TZ Osijek…

Foto: TZ Osijek

Facebook Comments