Čet. lis 22nd, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nastavak potpora za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica korona krize

2 min read
Danas je raspisan novi Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2020. – Gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize K-2020 II.
kuhačeva grad osijek

Grad Osijek nastavlja s potporama poduzetnicima u prevladavanju korona krize – piše i javlja priopćenjem Grad Osijek.

PRIOPĆENJE

Uslijed posljedica koje pandemija bolesti Covid-19 ostavlja na gospodarstvo, oslanjajući se na paket gospodarskih mjera Vlade Republike Hrvatske, Grad Osijek usmjerio je 10 milijuna kuna za pomoć poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo krizom.

Danas je raspisan novi Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2020. – Gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize K-2020 II.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na područja grada Osijeka, kojim se provodi gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize, kako bi se održala likvidnost i zadržala postojeća radna mjesta subjekata malog gospodarstva na području grada Osijeka.

Grad Osijek poziva sva mikro, mala i srednja trgovačka društva, obrte, slobodna zanimanja i zadruge koje su u cijelosti u privatnome vlasništvu sa sjedištem na području grada Osijeka i čije su prijave na mjeru Potpora za očuvanje radnih mjesta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pozitivno ocijenjene pozitivno ocijenjene, te im nisu dodijeljena sredstva u prvom javnom pozivu Grada Osijeka (Gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize K-2020) – da se prijave i ostvare jednokratnu i bespovratnu financijsku pomoć u iznosu od 1000 kuna po zaposleniku.

Javni poziv bit će otvoren od 14. rujna do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 2. listopada 2020. Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom javnom pozivu iznose 385.000,00 kn

Prijave će se zaprimati isključivo putem e-pošte na adresu potpore2@osijek.hr, a za sve dodatne informacije korisnici potpora mogu se obratiti Poduzetničkom inkubatoru BIOS na e-poštu potpore@inkubator.hr i na broj telefona 031/209 955. Potrebna dokumentacija i sve informacije vezane uz Javni poziv dostupne su OVDJE.

VAŽNA NAPOMENA

Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti isključivo trgovačka društva, obrti, zadruge i samostalne djelatnosti kojima nisu dodijeljena sredstva u pozivu Gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize K-2020, koji je bio otvoren od 20. travnja do 15. lipnja 2020. godine. Prijave poduzetnika kojima su Rješenjem o dodjeli potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2020. (Gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize K-2020) odobrena sredstva potpore male vrijednosti nisu prihvatljive u ovom Javnom pozivu.

Foto: Google Street View (screenshot)

Facebook Comments