29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Patrik i Anton na dočeku: Sljedeće godine opet donosimo medalju!

3 min read
Patriku i Antonu čestitke na velikom uspjehu uz želju da medalje i nadalje donose kako s domaćih tako i međunarodnih veslačkih voda.

Svečano je bilo ispred Iktusa gdje je održan doček mladih osječki veslača Patrika i Antona Lončarića koji su se iz njemačkog Duisburga s Europskog prvenstva za veslače do 23 godine vratili s osvojenim srebrom. U konkurenciji 11 posada, Patrik i Anton doveslali su do srebrne medalje u disciplini dvojac bez kormilara, a s njima je bila i trenerica VK Iktus Jasminka Kraljević-Čolić. Srdačne čestitke veslačima uputila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

– Čestitke našim dečkima, oni su za mene, za grad Osijek – zlatni, bez obzira na osvojeno srebro. Sve su to zlatne medalje za sportske uspjehe u našem gradu. Čestitke u ime gradonačelnika Ivana Vrkića, u ime Osječanki i Osječana, čestitke Veslačkom klubu Iktus, trenericama i trenerima i svima koji vrijedno treniraju na Iktusu. Naravno, veliko hvala svima koji usmjeravaju našu djecu prema sportu. Stoga zahvala i roditeljima koji podržavaju i prate Patrika i Antona, gospođi Angelini i gospodinu Davoru. Ne postoji dovoljno riječi za reći Vam hvala na svemu što donosite u naš grad i za lijepu priču o Osijeku koju pronosite Hrvatskom, Europom i svijetom – kazala je Žana Gamoš koja je Patriku i Antonu uručila i simboličan financijski dar Grada Osijeka.

Braći Lončarić prigodne riječi zahvale uputio je i župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

– Čestitke Patriku i Antonu i obitelji koja je iznijela veliki dio tereta jer obitelj je ključ uspjeha. Kad već imamo tako kvalitetne sportaše i obitelji koje to žele poduprijeti, naravno da se i mi moramo uključiti i Grad Osijek i Županija. Tako je bilo i do sada i biti će i ubuduće – rekao je župan Ivan Anušić.

Svim okupljenim sugrađanima, obitelji i prijateljima, na dočeku su zahvalili i Patrik i Anton.

– Drago mi je vidjeti ovoliko ljudi na okupu, unatoč ovoj godini i korona virusu. Presretan sam što je ova medalja srebrna. Mi ćemo i dalje trenirati, pokušati ostvariti što veće uspjehe da se možemo i ponovno ovako okupiti, nadam se, ne samo oko jedne nego i više medalja – naglasio je Patrik.

– Prvo bih se zahvalio svima što ste došli, nadamo se da će to iduće godine biti u većem broju i s još boljom medaljom. Htio bih zahvaliti i kolegama koji su s nama sparirali ove godine i koji su s nama trenirali – braći Sinković i njihovom treneru Nikoli Braliću jer bez njih ovo ne bi moglo biti kako je bilo ove godine. Nadam se da ćemo nastaviti raditi zajedno i da ćemo se u dogledno vrijeme i utrkivati jedni protiv drugih, a nadamo se i skupa – istaknuo je Anton.

Podsjetimo, nakon kvalifikacijske i utrke repasaža, Patrik i Anton u finalu su, s vremenom 6:33,38 uveslali iza Rumunja (Alexandru Dumitru i Florin-Sorin Lehaci, 6:31,59), dok je bronca pripala slovenskom dvojcu (Jaka Cas i Nik Krebs, 6:38,16). Braća Lončarić tako su ponovila uspjeh s prošlogodišnjeg EP-a U23 održanog u grčkoj Ioannini, kada su u četvercu bez kormilara također doveslali do drugog mjesta. Zadovoljstvo postignutim izrazila je i trenerica mladih osječkih veslača koja nije propustila podcrtati kako su dečki bili izuzetno vrijedni.

– Odradili smo sve treninge, sve što je bilo planirano, a oni su pokazali veliku hrabrost i odlučnost, pogotovo protiv Rumunja koji su odlični – rekla je Jasminka Kraljević-Čolić.

Braća Lončarić tako su još jednom ostvarili izniman uspjeh i potvrdili da su svijetli primjer osječkog sporta. Patriku i Antonu čestitke na velikom uspjehu uz želju da medalje i nadalje donose kako s domaćih tako i međunarodnih veslačkih voda.

Teks i foto: Osijek.hr

Facebook Comments