19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sve je spremno za centralno grijanje u Osijeku! Čeka se procjena HEP-a!

2 min read
HEP je sve učinio spremnim za 'puštanje tople vode', a sada preostaje čekati niže temperature, procjenu distributera ili da se stvori 'kritična masa' onih kojima je hladno...

Još ne slušamo priče o zavlačenju ‘pod dekicu’, kao ni o ‘debelim čarapama’, jer večeri i noći su još tople, dani posebno, ali jutra otkrivaju kako je pitanje trenutuka kada će početi sezona grijanja za one Osječanke i Osječane koji su spojeni na sustav centralnog grijanja HEP-a. Oni koji imaju plinske bojlere, peći, koji se griju na kruta goriva…, oni sami odlučuju kada će za njih početi grijanje…, a svi sa centralnim grijanjem čekaju odluku HEP-a.

HEP je sve učinio spremnim za ‘puštanje tople vode’, a sada preostaje čekati niže temperature, procjenu distributera ili da se stvori ‘kritična masa’ onih kojima je hladno…

– Razdoblje spremnosti za početak sezone grijanja započelo je 15. rujna. I u ovom razdoblju, distributer prati kretanje temperatura, kao i vremensku prognozu, tako da kada budu ostvareni vremenski uvjeti, kada se to bude zahtjevalo, distributer će započeti s grijanem na području grada Osijeka, a za one koji su spojeni na centralni sustav – rekao je Ivica Mihaljević, direktor Pogona Osijek, HEP Toplinarstvo, a za Slavonski radio.

– Nema više onih vremenskih uvjeta kao prije, gdje je bilo zahtjevano da u 21 sat temperatura 3 dana uzastopno bude ispod 12 stupnjeva, sada je jednostavno mjerodavna procjena distributera, ovisno o kretanju vanjskih temperatura, a poslije čega se donosi odluka o puštanju grijanja – zaključio je Ivica Mihaljević.

Pojednostavljeno, sve je spremno, a HEP odlučuje kada je trenutak.

Foto: Pixabay (ilustracija) & Google Street View (screenshot)

Facebook Comments