2. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vrijeme danas u Osijeku: Topla subota, ali od podneva mogući olujni udari južnog vjetra

1 min read
Stupanj pripravnosti: Žuto - Mjestimice jaki, moguće olujni udari J vjetra. Najjači udari vjetra > 55 km/h - BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom.
vjetar djevojka

OSIJEK I OKOLICA, ISTOČNA HRVATSKA: Djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, razmjerno vjetrovito i toplije od prosjeka. Krajem dana sa zapada porast naoblake, osobito u noći na nedjelju s kišom i pljuskovima s grmljavinom, lokalno moguće izraženijim. Vjetar umjeren i jak južni i jugoistočni. Najviša temperatura zraka iznadprosječno visoka za doba godine, od 28 do 31 °C.

CIJELA HRVATSKA: Djelomice sunčano uz izraženu južinu. Već tijekom jutra i prijepodneva na sjevernom Jadranu oblačnije s povremenom kišom, a poslijepodne te osobito navečer i u noći kiše te pljuskova i grmljavine bit će i drugdje. Lokalno će kiša biti obilna, a pljuskovi izraženi. Puhat će umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, na istoku jugoistočni, a na Jadranu jako i olujno jugo koje će poslijepodne na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 22 do 27, a u Slavoniji i oko 30 °C.

ŽUTI ALARM – OSJEČKA REGIJA: Vrijedi od 03.10.2020 12:00:00 do 03.10.2020 23:59:59 | Stupanj pripravnosti: Žuto – Mjestimice jaki, moguće olujni udari J vjetra. Najjači udari vjetra > 55 km/h – BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Foto: Pixabay (ilustracija) & DHMZ (screenshot)

Facebook Comments