4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VIDEO: Prije utakmice Graničara i Hajduka napad gostujućih navijača na policiju

2 min read
Policijski službenici su u službene prostorije policije priveli šest osoba starosti od 19 do 26 godina s područja više županija (splitsko-dalmatinske, dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i osječko-baranjske) nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje.

Jučer, 6. listopada oko 14:55 sati, uoči početka nogometne utakmice između NK Graničar i HNK Hajduk na nogometnom stadionu u Županji policijski službenici su, zbog svladavanja otpora, uporabili sredstva prisile prema skupini gostujućih navijača koji su pokušali neovlašteno ući na nogometni stadion narušavajući javni red i mir prilikom čega su dvojica iz skupine napala dvojicu policijskih službenika – javljaju i pišu Policijska uprava Vukovarsko-srijemska i MUP.

Prilikom uporabe sredstava prisile tri su policijska službenika lakše ozlijeđena.

Policijski službenici su u službene prostorije policije priveli šest osoba starosti od 19 do 26 godina s područja više županija (splitsko-dalmatinske, dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i osječko-baranjske) nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv 22-godišnjaka s područja Osječko-baranjske županije i jedne, zasad nepoznate osobe podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Napad na službenu osobu“.

Protiv svih šest privedenih osoba policija će podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja nedopuštenog ulaska u prostor gledatelja iz članka 4. stavka 1. točke 10. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a protiv trojice među njima i za počinjeni prekršaj remećenja javnog reda i mira iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Nešto kasnije, oko 17:15 sati policijski su službenici spriječili sukob navijača okupljenih kod autobusnog kolodvora u Županji.

Tada je u službene prostorije policije privedeno još pet osoba starosti od 17 do 33 godine s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Protiv 19-godišnjaka, kod kojeg je pronađena teleskopska palica i papar sprej, bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je 33-godišnjak, koji je na autobusnom kolodvoru u alkoholiziranom stanju (0,79 g/kg) vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika, smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja – zaključuje policija.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments