24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HDZ Osijek: U 21. stoljeću građani Briješća žive u ulicama bez asfalta

3 min read
Na konferenciji su o problemu neasfaltiranih ulica ovog dijela grada govorili predsjednica Mjesnog odbora Cvjetno Mira Leko-Ćurčić i prvi čovjek gradskog HDZ-a Ivan Radić.

Samo nekoliko kilometara od centra Osijeka okupili su se građani Briješća na današnjoj konferenciji za javnost u organizaciji osječkog HDZ-a s namjerom da upozore na dugogodišnje zanemarivanje njihovih problema od strane gradskih čelnika – počinje priopćenje medijima osječki HDZ, a kojeg prenosimo u cijelosti…

PRIOPĆENJE

Na konferenciji su o problemu neasfaltiranih ulica ovog dijela grada govorili predsjednica Mjesnog odbora Cvjetno Mira Leko-Ćurčić i prvi čovjek gradskog HDZ-a Ivan Radić.

Stanovnici Ulice Jorgovana, veliki dio Grobljanske i dijelovi Zelene i Tihe ulice, u današnje vrijeme još uvijek nemaju asfalt kao minimum komunalnog standarda. Iako živimo sedam kilometara od središta grada, živimo u uvjetima kao da smo daleko od civilizacije, rekla je u uvodu Leko-Ćurčić te podsjetila da su ovdje prve kuće izgrađene prije 20-tak godina, da su legalne i da ovdašnji stanovnici uredno podmiruju sve svoje obaveze prema gradu i gradskim poduzećima.

Građani su proteklih godina u više navrata potpisivali peticije, ukazivali na ovaj problem i tražili pomoć mjesne samouprave. Mi smo u ime Mjesnog odbora pisali dopise, ugovarali sastanke i tražili od nadležnih u gradu Osijeku da izađu na teren i vide u kakvim uvjetima se ovdje živi. Gradonačelnik nam je još 2015. godine obećao asfaltiranje po dvije ulice svake godine, no od tada je napravljeno samo 400 metara ceste u dvjema manjim ulicama, kaže Leko-Ćurčić.

Leko-Ćurčić je naglasila da ih je na ovakav postupak natjerao posljednji potez grada Osijeka. Na sastanku u gradskoj upravi ove godine, nakon što smo utvrdili da ne postoje nikakve prepreke u imovinsko-pravnim odnosima, dogovorili smo da se krene s izradom projektne dokumentacije. No, nakon nekoliko mjeseci je došla odbijenica iz grada Osijeka te nam je rečeno da su svi naši projekti ulaganja u cestovnu infrastrukturu stopirani do daljnjeg. Mi više nemamo strpljenja i ne želimo čekati nego inzistiramo da se konačno krene u realizaciju asfaltiranja ovih ulica, rekla je Leko-Ćurčić.

Jedna slika govori više od tisuću riječi, rekao je u svom obraćanju stojeći zajedno s građanima na blatnoj cesti prepunoj lokvi vode, čelnik osječkog HDZ-a Ivan Radić. Nažalost, gradski čelnici iako dobro znaju za ovaj problem na njega ne reagiraju kao i u drugim dijelovima grada, rekao je Radić te podsjetio na Bajer na Jugu 2 koji presušuje kao i na neriješenu oborinsku odvodnju u Josipovcu i Višnjevcu.

Radić je također podsjetio da su gradski čelnici još 2018. godine povećali komunalnu naknadu za 20% čime je prihod gradskog proračuna narastao za 10 milijuna kuna, a sve pod izlikom da mogu financirati ovakve projekte. Kao što možemo vidjeti ovdje ništa nije napravljeno i to je nedopustivo. Mi ne želimo ovakav Osijek 2020. godine. Tražimo od gradskih čelnika da izgrade cestu ljudima koji uredno plaćaju sve svoje obaveze jer očigledno je da novca ima, ali nedostaje samo političke volje da se problem riješi, zaključio je Radić – zaključuje priopćenje HDZ Osijek.

Foto: HDZ Osijek

Facebook Comments