28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek i OBŽ na samo trećini rekorda! ‘Svega’ 43 nova slučaja danas!

2 min read
Razumije se, testirano je 297 uzoraka, manje no inače, što postotak zaraženih među testiranima drži na viroskih 14,4%.

Osijek i Osječko-baranjska županija danas su na svega jednoj trećini ranijeg rekorda (123) u broju novozaraženih soba virusom Sars-CoV-2. Osijek i OBŽ danas imaju ‘svega’ 43 slučaja! Razumije se, testirano je 297 uzoraka, manje no inače, što postotak zaraženih među testiranima drži na visokih 14,4%.

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 43 osobe, a testirano je ukupno 297 uzoraka (188 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 109 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ).

Najviše (16) pozitivnih nalaza bilo je za osobe iz Osijeka, no s novopozitivnima iz prigradskih naselja (Tenja 5, Josipovac 2, Višnjevac 1, Briješće 1) na području Grada Osijek jučer je pozitivan nalaz utvrđen za ukupno 25 osoba. Slijede Našice sa četiri novopozitivne osobe, Đakovo i Ivanovac po tri, Čepin dvije, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Belišće, Bilje, Donji Miholjac, Markovac Našički, Petrova Slatina i Vrbica.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 55 pacijenata koji su oboljeli od COVID-19 od kojih je šest na respiratoru.

Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 86 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.100 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 50 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, na prijavljenoj adresi nisu zatekli samo jednu osobu iz Đakova.

Inspektori i službenici Civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata tijekom noći subote na nedjelju proveli su 20 nadzora, i to 16 noćnih klubova i četiri svadbene svečanosti. Utvrdili su nepravilnosti u šest slučaja te izrekli tri usmena i tri pisana upozorenja.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments