16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Biznis s marihuanom ‘cvjetao’ na tavanu u Osijeku

1 min read
Policijski službenici pretragom obiteljske kuće kod 34-godišnjaka pronašli su improvizirani laboratorij za proizvodnju marihuane koji je opremljen s uređajem za emitiranje svijetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka za unutarnji uzgoj biljaka.

Jučer, 18. listopada, temeljem naloga suda u Osijeku, kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka i 23-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Viljeva, u Osijeku su obavljene pretrage doma i drugih prostorija – javlja Policijska uprava Osječko-baranjska i nastavlja…

Policijski službenici pretragom obiteljske kuće kod 34-godišnjaka pronašli su improvizirani laboratorij za proizvodnju marihuane koji je opremljen s uređajem za emitiranje svijetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka za unutarnji uzgoj biljaka. Osim laboratorija u pretrazi je pronađeno i oduzeto 1927,2 grama marihuane, 2555 sjemenki marihuane, 2 mililitra ulja cannabis, drobilicu za usitnjavanje marihuane i 500 kuna u raznim apoenima.

Istog dana, pretragom doma i drugih prostorija kod 23-godišnjaka, policijski službenici su pronašli i oduzeli 6,9 grama marihuane, preciznu digitalnu vagu i drobilicu za usitnjavanje marihuane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 23-godišnjak počinio kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Omogućavanje trošenje droga“ te podnosimo kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ 34-godišnjak je uhićen te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje – zaključuje policija.

Foto: PU OBŽ (screenshot)

Facebook Comments