28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Književnica Šojat o ‘buntu protiv maski’: Kako im nije jasno!?

1 min read
- Ne, ne širim paniku, ali fasciniraju me oni koji su prema maskama osjetili veći bunt nego prema svim nepravdama oko njih, fascinira me činjenica kako im nije jasno da neće biti nikog da im pomogle u kolabiranom zdravstvenom sustavu čak i ako ih ne zadesi ovaj virus, nego ako ih zadesi bilo što: infarkt, moždani, puknuće slijepog crijeva... jer: neće biti nikog da im pomogne... - zaključuje Šojat.
ivana šojat

Šojat opet ‘udara’ na Facebook-u.. Nerijetki javni komentari nevjerice u virus, bunt protiv maski, ‘iz cipela su izuli’ hrvatsku i osječku književnicu Ivanu Šojat. Usporedila je na Facebook-u takvo ponašanje sa zorom Drugog svjetskog rata, a kada brojni, veli Šojat, ukratko, nisu prepoznavali kako dolazi i ‘njihov red’. Naravno, dodaje, ne želi nikome zlo. I zapravo, svojim ‘post-om’ poziva na poštovanje mjera, očuvanje zdravstvenog sustava.

– Ovi koji se ponašaju kao da se ništa ne događa, koji se čak rugaju bolesnima podsjećaju me na one koji su usred mraka, koncem tridesetih i početkom četrdesetih, skriveni iza ‘firange’ gledali kako im noću odvode susjede zato što su Židovi, Romi… A onda se naprasno skamenili od užasa i zavapili za pravdom kada su i za njih otkrili da imaju babu ili dedu Židova, Roma… i došli po njih – počinje Šojat, dodajući kako ne misli nikoga plašiti svojim ‘post-om’…

– Ne, ne širim paniku, ali fasciniraju me oni koji su prema maskama osjetili veći bunt nego prema svim nepravdama oko njih, fascinira me činjenica kako im nije jasno da neće biti nikog da im pomogle u kolabiranom zdravstvenom sustavu čak i ako ih ne zadesi ovaj virus, nego ako ih zadesi bilo što: infarkt, moždani, puknuće slijepog crijeva… jer: neće biti nikog da im pomogne… – zaključuje Šojat.

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments