16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jedan našao ‘automat’ u dvorištu, druga iskopala streljivo, treći ‘nabasao’ na topnički projektil

2 min read
Samo ovaj vikend građanke i građani u OBŽ našli su značajnu i šaroliku lepezu oružja, a svima je zajedničko da su odmah pozvali policiju da izuzmu pronalaske...

Nastavlja se nalaženje minsko-eksplozivnih sredstava po Osječko-baranjskoj županiji, a često prilikom rada oko kuće, u dvorištu, polju… Samo ovaj vikend građanke i građani u OBŽ našli su značajnu i šaroliku lepezu oružja, a svima je zajedničko da su odmah pozvali policiju da izuzmu pronalaske…

PRIOPĆENJE

Jučer, 24. listopada, oko 10,10 sati, u Osijeku 74-godišnji hrvatski državljanin prilikom rada u dvorištu obiteljske kuće pronašao je automatsko oružje tipa „Thomson“ sa pet pripadajućih okvira i ručnu bombu M-50.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske automatsko oružje s pripadajućim okvirima i ručnu bombu je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo.

Istoga dana oko 12,40 sati, u Čokadincima, 67-godišnja hrvatska državljanka prilikom rada u vrtu iskopala je 70 komada streljiva call. 7,9 mm i 250 komada streljiva call. 7,6x39mm.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske  streljivo je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo.

Danas, 25. listopada, u 2,45 sati, u Osijeku djelatnik tvrtke 56-godišnji hrvatski državljanin prilikom ispiranja repe pronašao je topnički projektil call. 80 mm.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske topnički projekt je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments