29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sars-CoV-2 u OBŽ: Danas visoke brojke! 219! ‘Crni rekord’

2 min read
Konferencija za novinstvo organizirana je malo prije sjednice Skupštine OBŽ.

Osječko-baranjska županija i Osijek danas broje visoke brojke, velik broj novih slučajeva zaraze virusom Sars-CoV-2. Konferencija za novinstvo organizirana je malo prije sjednice Skupštine OBŽ.

Iz čak 52 naselja danas Osječko-baranjska županija bilježi 219 novih slučajeva zaraze! To je ‘crni rekord’ u OBŽ. Nikada nije broj bio veći! Testirano je više od 500 uzoraka u posljednja 24 sata!

Najveći broj pozitivnih nalaza je u Osijeku, 73. Đakovo ima 17, Donji Miholjac 11, Valpovo i Tenja po 10…

– Nešto se povećao i broj bolesnika u bolnicama. Čak 95 pacijenata je u KBC Osijek i 9 ih je u OB Našice. Na respiratoru u KBC Osijek je 11 osoba. Preminula 1 muška osoba, ‘54. godište. Broj osoba u samouzolaciji je 3.390 i taj će se broj povećavati, a s obzirom na novu organizaciju prijavljivanja pozitivnih osoba i kontakata, a što službeno od jučer vode liječnici primarne zdravstvene zaštite – kazao je Petar Lagator, načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Bolnica u Našicama postaje Covid bolnica…, odnosno, stavili su se na raspolaganje, a o čemu odluku tek treba donijeti.

– U školama je danas manje pozitivnih učenika i djelatnika. Danas su to 124 osobe, u odnosu na 152 dan ranije. U samoizolaciji je 1.119 osoba. U domovima za starije i nemoćne osobe situacija je stabilna, tek je jedan novi pozitivan djelatnik u Osijeku, a u privatnom domu u Šagu, u Domu sv. Antuna, još uvijek čekamo rezultate testiranja djelatnika. Rad je reorganiziran – nizao je Lagator.

Aktiviraju se i drugi kapaciteti u županiji, odnosno u KBC Osijek, a što su sekundarni kapaciteti, koji će se postupno aktivirati, dočim dvorane za sada čekaju, kao tercijarni…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments