16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Antony, Parižanin koji je proputovao 80 zemalja, stigao u Osijek!

2 min read
Antony D'oliveira, u svojim ranim dvadesetima, kao stanovnik predgrađa Pariza, otisnuo se u svijet. Doslovno otisnuo..., jer proputovao je više od 80 zemalja posljednjih godina.

Zanimljiv je čovjek počastio Osijek svojim dolaskom! Ima zanimljivu ‘misiju’, zanimljiv život, lijepa i neugodna iskustva, a pustolovina je postala praktički životni stil. Njega na Youtube-u, a gdje objavljuje video zapise svoje pustolovine, ne prati odveć puno ljudi, no ne posustaje ni u objavama niti u naumu. Antony D’oliveira, piše u opisu kanala, u svojim ranim dvadesetima, kao stanovnik predgrađa Pariza, otisnuo se u svijet. Doslovno otisnuo…, jer proputovao je više od 80 zemalja posljednjih godina. Ako je suditi prema video zapisima i dostupnim informacijama na njegovom kanalu na Youtube-u, sve se to događa uz minimalna financijska sredstva i puno volje i odricanja. Putuje uz dobre ljude, pomoć…, spava gdje stigne i vesel je i nasmijan. Ne ide ‘malen ispod zvijezda’! A prije dva dana je stigao u Osijek, na svom putu prema Zagrebu i dalje od toga.

Kako stoji u opisu kanala, Antony D’oliveira je u ranim dvadesetim godinama krenuo na put. Osjetio je potrebu nešto promijeniti. Nešto mu je nedostajalo, piše u opisu. I odlučio je to potražiti, nastavlja. Smatrao je kako mu je život monoton, a zamišljao ga je punim pustolovina i htio je otkriti svijet. Odlučio je započeti putovanje, stoji u opisu kanala Jumps Travel Documentary.

U Hrvatsku je došao preko Mađarske. Otkriva u videu kako se pribojavao izlaska iz Mađarske, a s obzirom da je u nju ušao iz Slovačke. Kako govori u svojim video zapisima, policija ga često provjerava, no shvaćaju kako je putnik i voljni su mu pomoći. Povezu ga brojni ljudi, vozači kamiona…

Po dolasku u Hrvatsku, a čini se kako je to bilo na području Baranje, nije imao odveć pomoći, ali ni problema. Povezao se, doima se, kamionom blizu Osijeka, da bi već u sljedećim kadrovima koračao Tvrđom. Kako je taj dio video zapisa snimao krupno i po noći, razaznaje se tek crkva sv. Mihovila.

Prenoćio je na otvorenom, negdje, doima se, u Donjem gradu u Osijeku.

Zanimljiv je čovjek počastio Osijek svojim dolaskom! Možete ga pratiti u njegovoj pustolovini na njegovom kanalu na Youtube-u.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments