Čet. stu 26th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

KBC Osijek: “U 7-10 dana, od 200 slučajeva danas, 7-8% doći će u bolnicu, 1-1,5% na respirator!”

2 min read
- Sve brojke iznad 200 slučajeva zaraze su previše za ovu županiju i ovaj grad. Računica je prilično jednostavna, od današnjih 200, 7 do 8 posto će završiti u bolnici, a 1 do 1,5 posto na respiratoru. I to za 7 do 10 dana. Ako bi rastao broj slučajeva zaraze, slijede nam tmurni dani - zaključio je.
koronavirus zubčić kbc-osijek-6

Poslije današnjih 200 novih slučajeva zaraze virusom Sars-CoV-2 u Osječko-baranjskoj županiji, kao i 10 preminulih osoba, nove riječi upozorenja stižu iz osječkog KBC-a. Ondje je danas 167 osoba, 207 ukupno hospitalizirano u županiji, a uz OŽB Našice, dočim je 31 osoba na respiratotu.

Preminulo je 11 osoba u bolnici, 10 se ‘piše’ Osječko-baranjskoj županiji.
Muška osoba iz Piškorevaca ’37. godište, dvije muške osobe iz Osijeka, ’44. i ’48., muška osoba iz Bizovca, ’53. godište. Tri ženske osobe iz Osijeka, ’26., ’45. i ’64. godište, jedna ženska osoba iz Šaga, ’41. godište, ženska osoba iz Breznice Đakovačke ’55. godište i ženska osoba iz Valpova ’34. godište. Sve preminule osobe imale su i niz drugih komorbiditeta.

– Bilo je različitih komorbiditeta, od malignih, preko srčanih, do drugih kroničnih bolesti – počeo je ravnatelj KBC-a Osijek dr. Željko Zubčić, a prije nego ćemo čuti ‘perspektivu’, prilično jednako surove informacije i računice…

– Mi smo sada na dijelom maksimalnim kapacitetima. Osigurali smo 220 kreveta za Covid pacijente i još 110 za izolaciju ‘sumnjivih’ pacijenata. Ukupno, dakle, nekih 300-tinjak kreveta. Spremni smo, ali i dosta popunjeni. Infektologija ima možda 5 do 10 posto slobodnih mjesta, dok je Infektologija 2, takozvane barake bivše Psihijatrije, od jučer popunjena. Popunjen je i internistički ‘Covid odjel’. Ako popunimo sve te kapacitete, kao i OŽB Našice, naša ‘zadnja linija obrane’ je Gradski vrt, dvorana. To je krajnji scenarij. Vidjeti ćemo koliko ćemo imati otpusta uskoro – nizao je Zubčić, a prije nego će reći i završne riječi upozorenja svima koji se ne pridržavaju mjera opreza.

Jer, umrlo je do sada u KBC-u, dodaje Zubčić, 156 osoba, a kao posljedica Covid-19 infekcije.

– Sve brojke iznad 200 slučajeva zaraze su previše za ovu županiju i ovaj grad. Računica je prilično jednostavna, od današnjih 200, 7 do 8 posto će završiti u bolnici, a 1 do 1,5 posto na respiratoru. I to za 7 do 10 dana. Ako bi rastao broj slučajeva zaraze, slijede nam tmurni dani – zaključio je.

Foto: OsijekExpress.com & OBŽ

Facebook Comments