29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

GPP: Za sufinancirane ‘mjesečne’, srednjoškolcima potrebna potvrda za prosinac!

1 min read
Dodatno pojašnjenje zatražili smo telefonski u GPP-u, a gdje nas je voditeljica marketinga Sanja Mršo poučila kako srednjoškolci najnormalnije mogu kupiti 'mjesečne karte', ali za sufinancirane je potrebna potvrda.

Srednjoškolci Osječko-baranjske županije su na ‘online’ nastavi. Odluka je donesena u okviru pandemijskih mjera, a važiti će do konca polugodišta, odnosno do 24. prosinca, Badnjaka. Pojednostavljeno, srednjoškolci neće ove godine vidjeti učionicu, osim na fotografiji ili kakvoj praktičnoj nastavi, a usljed čega je malo kojem od njih potrebna – Butra!

– Sukladno tome, pravo na sufinancirani prijevoz za prosinac 2020. godine imaju samo učenici koji pohađaju praktičnu nastavu ili vježbe u školi, te stručnu praksu kod poslodavca – stoji danas na Facebook stranici osječkog javnog prijevoznika, GPP-a.

– Kako bi ostvarili pravo na sufinancirani prijevoz za prosinac, učenici trebaju na prodajno mjesto donijeti Potvrde za sufinancirani prijevoz za prosinac 2020. godine, a koje će im se izdati u školi. S tim u svezi, potvrde za sufinancirani prijevoz donesene tijekom prethodnih mjeseci ne vrijede, sve dok se nastava održava na daljinu – obavještavaju i zaključuju iz GPP-a.

Dodatno pojašnjenje zatražili smo telefonski u GPP-u, a gdje nas je voditeljica marketinga Sanja Mršo poučila kako srednjoškolci najnormalnije mogu kupiti ‘mjesečne karte’, ali za sufinancirane je potrebna potvrda. Dakle, svi oni kojima prijevoz sufinanciraju tijela vlasti, potvrdu moraju ishodovati u školi, dočim oni koji su u Osijeku kupovali ‘mjesečnu’ bez sufinanciranja, ‘hladno’ to mogu činiti i dalje.

Foto: GPP (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments