29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Arena: Imao je Covid-19, ali nije preminuo od Covida-19

1 min read
Testiranje je rutinski provedeno prije premještaja u ustanovu za kroničnu i palijativnu skrb. Pacijent nije imao simptome covida-19 i nije preminuo od posljedica te bolesti.

U Areni Zagreb trenutno je smješteno 30 pacijenata zaraženih koronavirusom te je zabilježen prvi smrtni slučaj, a riječ je o osobi koja je bila u terminalnom stadiju tumorske bolesti i preminula je u ponedjeljak, 30. studenoga, priopćeno je iz tamošnjeg Operativnog stožera.

Prema informacijama koordinatora za Arenu Davora Vagića iz KBC-a Sestre milosrdnice, preminuli pacijent je premješten iz Klinike za kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice nakon što je rutinskim uzorkovanjem ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus.

Testiranje je rutinski provedeno prije premještaja u ustanovu za kroničnu i palijativnu skrb. Pacijent nije imao simptome covida-19 i nije preminuo od posljedica te bolesti.

Pacijent je premješten u Arenu zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, a kako je Arena sastavnica KBC-a Sestre milosrdnice, preminuli je smješten upravo u tu ustanovu.

“Vodeći se moralnom i liječničkom odgovornošću, liječnički tim Arena Zagreb je u tom slučaju učinio iznimku kako bi omogućio umirućem pacijentu optimalnu zdravstvenu skrb te u niti u jednom trenutku nije uskraćena liječnička pomoć drugim pacijentima s blagim simptomima covida-19”, navodi se u priopćenju.

(Hina)

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments