15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Započelo sinoć Adventiranje u Osijeku!

3 min read
Ples pod zvijezdama, Disco stanica, Vremeplov, Mjesto za dvoje, Skriveni prolaz, Snježna školjka, #ZajednoZaJedno, Čarolija noći, Slatke uspomene, Pokloni ljubav, Sanjivi vidikovac…

Započelo je Adventiranje! Kako bi Osječanima uljepšali ovo adventsko vrijeme i bez okupljanja i druženja omogućili blagdansko ozračje, Turistička zajednica grada Osijeka u suradnji s Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom adventsko je ozračje ponudila na nekoliko lokacija pješačke rute Adventiranja.

Zajednička prva šetnja započela je večeras u Perivoju kralja Tomislava, a direktorica Turističke zajednice grada Osijeka Tajana Rogulja naglasila je kako je Adventiranje zapravo šetnja predivnim gradom ujedno i jedina sigurna varijanta ovog adventa.

-Sve se odvija pod sloganom Zajedno Za Jedno, tako da smo se potrudili u ovoj izuzetno zahtjevnoj i teškoj godini građanima ipak donijeti duh adventa u grad, oplemenivši 12 lokacija. Svaka lokacija nosi zanimljivo ime i jedan stih božićne pjesme te pozivamo naše sugrađane da prošeću, da sigurno provedu ovo vrijeme. I neka si u termosici ponesu neki topli napitak te sa dragom osobom prošeću gradom. Zanimljive foto točke dat će im priliku i poslati svojim prijateljima predivne vizure grada. – rekla je Tajana Rogulja.

U šetnju kroz zanimljive lokacije, Osječanke i Osječane pozvala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš poručivši kako će svi koji krenu u Adventiranje imati prigodu otkriti novo ruho grada.

-Iza nas je – ne nova normalna godina – nego po svemu nenormalna godina. Godina koju nismo planirali ni priželjkivali, godina u kojoj su mnoge manifestacije u gradu otkazane, odgođene ili organizirane na drukčiji način kao i u drugim europskim gradovima. No kada je riječ o adventu, niti jednog trenutka nismo promišljali o otkazivanju adventa u našem gradu, nego smo ga prilagođavali, a vjerujte bilo je iznimno zahtjevno i izazovno uskladiti sve s mjerama Nacionalnog stožera koje su se mijenjale. Advent je tu, vrijeme je to nade, ljubavi, mira, radosti, veselja, vrijeme iščekivanja. Advent je i vrijeme kada svi možda i više nego inače preispitujemo sami sebe, kakvi smo kao ljudi bili u protekloj godini. Advent je i vrijeme koje više provodimo sa svojim najbližima, stoga je ovo prilika da Adventirate sami ili s najdražima te otkrijete novo ruho grada Osijeka, pridržavajući se epidemioloških mjera. – naglasila je Žana Gamoš.

Adventske manifestacije podižu vidljivost destinacije, potvrdila je i pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth podsjetivši i na adventsku tradiciju.
-Advent je u srcu, a obilježavamo ga kao uvod u Božić te kao duh koji je kod nas tradicijski. Ove godine Adventiranje umjesto adventa. Šetnja je iznimno važna za zdrav način života, a mi smo ove godine odlučili obojati grad tisućama lampica, obogatiti lokacije te tako našim građanima šetačima uljepšali ovo doba godine. – istaknula je Tatjana Roth.

Ples pod zvijezdama, Disco stanica, Vremeplov, Mjesto za dvoje, Skriveni prolaz, Snježna školjka, #ZajednoZaJedno, Čarolija noći, Slatke uspomene, Pokloni ljubav, Sanjivi vidikovac… Svako mjesto priča svoju priču i svijetli nekim novim svjetlom na poznatim lokacijama. Neka se i u vašem albumu fotografija nađe poneka s Adventiranja!!

Tekst i foto: Osijek.hr

Facebook Comments